Skip to content

Priprema doma za sreću u godini koja dolazi

Dom treba uvek da opčini svakog gosta koji u njega kroči  a posebno specijalnog gosta, onog koji vam stiže u ponoć, poslednjeg dana meseca decembra.

Nova godina = nova energija. 

Da biste na pravi način dočekali novu godinu,potrebno vam je nekoliko sati generalnog sređivanja prostora. Bez čistoće i reda, nema ni zdravlja ni napretka.

Svaka godina koja stiže, predstavlja novu fazu vašeg života. Kakav će da bude, zavisi od vas. Ne postoje toliko loše ili toliko dobre, već one u kojima ste sebe maksimalno uskladili sa datom energijom.

Krenite od ulaznih vrata, preko svih polica, komoda, fijoka i ormana. Izbacite sve što ne treba. Ono što ostaje presložite.  Ne zaboravite da pogledate i ispod kreveta. Počistite sve. Prebrišite. Usisajte tamo i gde se niste setili da to uradite u toku godine.

Za jače telo i snažne odluke: očistite kupatilo. Neka zaiskri.

Za lepši izgled, boje zdravlje i dobre finansije: očistite frižider, šporet i rernu.

Imate u kuhinji polupraznu teglu džema  od kajsija? Ne bacajte, već preručite u manju. Neka tegle budu pune.  Pune tegle = puno novca.

Učinite svoj prostor „otvorenim“ za obilje u godini koja nam stiže!

Da prodišete: uklonite vizuelnu gužvu. Gde ima previše stvari, rasčistite kako bi odblokirali loše tačke.  U sobama promenite čaršave i peškire. Stavite čiste plahte na sve krevete.

Jel dočekujemo? Pa onda mora sve da bude tip – top, kao u najluksuznijem hotelu.

Za bolju komunikaciju i veću sreću: ne zaboravite dvorište ili terasu. To je vaš kontakt sa okruženjem, razgovor sa komšijama. Neka budu lepo sređeni.

Za rasterećenost: očistite automobil. To je ono što vas pokreće tokom godine.  Automobil i garaža jesu vaša sloboda.

Stvorite ,prosperitetan’  dom!

Imate bogatstvo na stolu? Pomorandže su izvrsni simboli (simbol zlata) za Novu godinu. Stavite veliku posudu sa pomorandžama u dnevnu sobu ili na trpezarijski sto. Pored toga postavite činijice sa orašastim plodovima ili bombone u zlatnoj foliji da simbolizuju  plodnu i prosperitetnu  godinu.

Kupite buket svežeg cveća i postavite ga u dnevni boravak. Neka simbolizuje rast u toku godine. Ako je neko od ukućana u toku ove godine imao problem sa zdravljem, kupite novu biljku u saksiji (na primer šefleru) i postavite u istočni deo dnevnog boravka. Istočna oblast u domu pripada zdravlju i porodici. Istočna oblast u poslovnom prostoru simbolizuje zdrav početak i nove projekte.

Dobrodošle dobre vesti! Postavite figuru ptice u blizini ulaznih vrata. Neka gleda ka unutrašnjosti doma. Ptice donose dobre vesti.

Napunite novčanik. Ne želite da u Novu godinu uđete sa praznim novčanikom? Nema besparice! Ona se dešava zbog unutrašnjeg straha ,da biti neće’. Odlučite da je neće biti u toku sledeće godine i uvek će se pojavljivati prihodi.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search