Skip to content

VALJANI I NEVALJANI POKLONI

Poklon je prikaz nečijeg poštovanja, prikaz nekog prošlog vremena u kojem je neko mislio na vas. Poklon je prikaz nečije pažnje. Svaki poklon u sebi, ponaosob, nosi energiju darodavca.

Neko ima dobre misli, neko ružne namere, neko treći tebi sreću želi.

NE PRIMATI…
*cveće u saksiji od nevoljene osobe (zemlja svašta u sebi može da donese)
*maske kao zidni deko (prizivanje nepoželjnih posetilaca)
*noževe, bodeže (svađe)
*cipele (prekid komunikacije). ,Koga to cipele odvode i sa njim sreću odnose?’
*čuvene katane (japanski mačevi) nikada se ne poklanjaju. Od davnina, prema drevnoj tradiciji, majstor je katane izrađivao posebno za svakog samuraja! Japanci vjeruju da deo samurajeve duše živi u takvom maču. Mač u kući, bes u žuči, i eto ti svađe!
*u stara vremena srp ili kosa, nikada se nije nosila na poklon, osim ako darodavac primaocu nesreću želi
*nakit sa biserima – suze u očima. Da, da… Biseri su ,suze sirene’.
*ogledalo primaocu može doneti problem sa nemirnim dušama. Ogledalo se smatra tunelom za prolaz duše između našeg i onog sveta.  Zašto bi neko nekome ogledalo poklanjao?

*stara i starinska oronula ogledala, iskrzala od starosti svoje, ali veoma vredna, ne treba poklanjati jer se ne zna ko se u njemu ogledao i svoju energiju u njemu ostavio. Ali, ako je ogledalo iz neke prebogate kuće, u kojoj su ukućani dobri bili…ili je iz neke ambasade, konzulata…to je ogledalo za prihvatanje!

DARIVATI TREBA…
*čarape primaocu donose dugo putovanje!!! Njihov dizajn (boje, šare, simboli, natpisi) određuju da li će biti prosperitetno, zdravstveno, ljubavno  ili poslovno putovanje.

Nikada ne obuvajte čarape sa printom novčanica jer se po željenom nikada ne sme gaziti. Ali, žena nikada mužu ne treba da kupuje čarape na poklon za rođendan. U svakodnevnom životu to je ispravno, ali ako pokloni za rođendan sa namerom da može da bidne ,da muž ode i više se ne vrati’- tako će i biti. Mnoge žene, u prošlim vremenima, tražile su svekrvama da sinu kupuju čarape kako bi ih držali podalje od majke!  https://feng-shui-shop-sd.com/bilten/

*deci: sovu – da budu mudri u svakodnevnom životu
*mladencima: nešto u paru za spavaću sobu
*kolegi na poslu: kornjaču za dobru karijeriu
*penzionerima: jelena za dugovečnost
*preduzetniku: figuru konja za uspeh

POKLON NEGATIVNE ENERGIJE
Nije poželjno da svoj neželjeni poklon (poklon koji ste dobili od osobe koja vas iritira, ili poklon koji ste dobili a vama se ne sviđa) nikada nemojte ,ponovo pokloniti’ tj na dar poneti nekome drugom. Taj poklon u sebi, primaocu donosi negativnu energiju.  Kao rezultat toga, novi vlasnik može osećati nesvesnu nelagodu i anksioznost.

Poklone po svom domu razmotri, sam sa sobom prozbori,
šta je to što oku ne prija, šta je to što sreću odbija…

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search