Skip to content

Feng Shui tajne novogodišnjeg ukrašavanja

Najlepši deo godine pripada periodu novogodišnjih praznika. U ovom delu godine, ples yin & yang energije je na najvišem nivou, jer karakteristične vremenske prilike predstavljaju yin energiju, dok pregršt šarenih dekoracija, vesele rasvete, muzike i radosne energije predstojećih praznika predstavlja yang energiju. Dobrog raspoloženja nema bez dobrog i veselog osvetljenja.

Ukrašavanje poslovnih i stambenih prostora predstavlja fenomenalan energetski rad na frekvenciji istih. Tada sve osobe sprovode metafizički praktičan rad na svojim nekretninama i njihovoj energiji, a da toga nisu ni svesne. Kada se ukrašava i dekoriše dom postavkom dekoracija sa određenom namerom, nesvesno unosite radost u prostor. Tada se menja energetska vibracija unutar kompletnog objekta.

KOJI ELEMENTI ZAHTEVAJU NAJVIŠE PAŽNJE?

1.Ulazna vrata – NOVE MOGUĆNOSTI
Ulazna vrata predstavljaju mesto kolektivnog „udaha“ čitave porodice, njihovih novih mogućnosti, dotok zdrave energije, energije novca i prosperiteta. Potrudite se da vaša ulazna vrata generalno prebrišete i prelepo dekorišete, kako biste poželeli dobrodošlicu svemu novom u godini koja stiže. Pomislite „Neka ove godine samo sreća ulazi kroz moja vrata“! Sasvim je dovoljan jedan deko elemenet sa spoljne tsrane ulaznih vrata kako bi metafizički podigli nivo dobre energije.

2.Ulazni deo u dom – „WELCOME NOTE“
U ovom delu treba da bude vidljiva lepota prostora, pa makar ista bila iskazana najmanjom dekorativnom figurom na stočiću. Lepa rasveta doneće lepo raspoloženje. Mini novogodišnji oltar sa svećom u sredini aktiviraće sve vaše želje. Ulazni deo u dom je mesto gde se gost ali i energija dočekuje sa osmehom, zato ga sredite najlepše što možete.

3.Novogodišnja jelka – VAŠE GODIŠNJE DRVO ŽELJA
Jelku treba ukrasiti tako da prikazuje i deo ličnih želja svakog ukućanina ponaosob. Nakon standardne dekoracije jelke (uključujući i postavku rasvete), svaki ukućanin treba da na jelku postavi ukras koji simbolizuje njegovu/njenu ličnu želju ili da na jelku okači papirić sa ispisanom željom.

Simbolika ukrasa:
* figura anđela: pomoć  jakih ljudi i blagoslovi sa neba
* nov
čići: dobri prihodi tokom godine
* srce: aktivacija svih oblika ljubavi
* zvezdice: slava, poštovanje, uspeh u karijeri

* jabuke: rađanje novih mogućnosti, zdravlje ali i plodnost

4.Deda Mraz – DOBROTVOR
Bez njega nema ni dočeka. Deda Mraz je simbol dobrotvora koji ispunjava želje. Njegova figura je neizbežna u dekorisanju doma (ispod jelke, u dnevnom boravku ili u ulaznom delu u dom).

5.Jelen – DUGOVEČNOST

Simbol zime, praznika, otmenosti, snage i odvažnosti. Jelen simbolizuje dugovečnost u svemu, simbol mira, balansa i velikodušnosti. Sve to budite u svom srcu i blagoslovi će vas pratiti!

 FENG SHUI SHOP Instagram
 FENG SHUI SHOP Website

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

 

Back To Top
Search