Skip to content

Treba znati voleti

Prema recima oca Tadeja: „Bez ljubavi nema života“. Jednostavno, život bez ljubavi je kao bašta bez cveća, ili, još gore, bašta gde su sve biljke uvenule. Srce nam je ljubav, a vene su radost i osmeh. Svaka nekretnina ima srce doma. Ako ljubavi nemamo – i ljudsko i Feng Shui srce nekretnine je bez života, a ono je centralni deo organizma i svih životnih aspekata. Čovek dok je živ ima potrebu da voli i da bude voljen.

 

Tajna je naučiti dati ljubav i nakon toga biti spreman i otvoren za prijem one ljubavi koja ti sleduje.

 

1.LJUBAV PREMA RODITELJIMA
Ljubav prema roditeljima utemeljena je u našem DNK. Roditelji nas čuvaju i neguju od rođenja pa do njihove smrti. I zato treba da smo im zahvalni. Najvažnija vrednost u kineskoj kulturi predstavlja ljubav prema roditeljima.

Trpezarija treba da bude mesto zajedništva jedne porodice, bez obzira na to da li svi članovi iste žive zajedno u jednoj nekretnini. Kada roditelji dođu u goste, poželjno je da svi članovi sednu zajedno za trpezarijski sto i posluže se istim posluženjem. Tada se usklađuje ista vrsta energije. Komunikacija je uvek bila najlepši oblik razmene energije i emocija sa roditeljima. Time se svi problemi, neslaganje, te i mogući bes ublažavaju.
Ako su roditelji pokojni, njihove slike nikada ne treba drzati u prostoru vidljive, vec zatvorene u kutiji ili fijoci.

2.LJUBAV PREMA PARTNERU
Ljubav izvlači ono najbolje iz ljudi. Nista magičnije ne postoji od ljubavi muškarca i žene. Ta ljubav treba da bude jedna duša koja živi u dva tela. Ljubav je: strpljenje, darežljivost, poniznost, razumevanje, nesebičnost, odricanje, iskrenost i vernost.

Spavaća soba je mesto intimnog života. Svako jutro i početak dana počnite sa vašim partnerom. Ako ne živite zajedno – pošaljite mu poruku. Ako se zajedno budite – obavezno popijte po čaj ili kafu, pa tek onda krenite ka vašim obavezama.

3.LJUBAV PREMA DECI
Ništa lepše dete ne može da oseti do stalno strujanje roditeljske ljubavi prema njemu. To je detetov izvor fizičkog i psihičkog zdravlja. Svaki poljubac u krevetu pred „laku noć“ donosi zaštitu, blagoslov i miran san. Kažu da kada se dete smeje u snu – da ga to zasmejavaju anđeli. Možda… ali sigurno je da je to dete, koje je ispunjeno roditeljskom ljubavlju, ono dete koje je sretno i zadovoljno.

Dečija soba je detetov život i njegov svet. Uvek ga ispoštujete dolaskom kod njega, kucajte na vrata, dođite mu redovno u goste i u njegovoj sobi obavite najbitnije razgovore, igrajte se i pričajte o svemu. Osećajem poštovanja, prikazanom ovakvim postupcima i pruženom ljubavlju, će vaše dete da shvati i prihvati najlepsi osećaj ljubavi.

4.LJUBAV PREMA PRIJATELJIMA
Pravo prijateljstvo nema cenu.Mnogi bi hteli da se sa vama voze u lepim kolima, ali ono što treba tražiti jeste osoba koja će biti sa vama u busu kada se taj isti auto pokvari. Prijatelji služe tome da uvek budu uz vas. Ako i nekada postupe neočekivano – ne zamerite, verovatno nisu tako mislili. Prijateljstvo se gradi i održava čitavog života. Biti pravi prijatelj je veliki zadatak svake osobe. Možemo da živimo bez ljubavnika ili supružnika, te i bez bliže rodbine, ali bez prijatelja – teško.

Uredite dnevni boravak, da biste pojačali polje ljubavi prijateljstva. Barem jednom nedeljno pozovite drage prijatelje na razgovor i druženje. Time vaš dom dobija dobru energiju.

5.LJUBAV PREMA SEBI
Ljubav prema sebi je temelj ljubavi koju pružamo ka svima drugima. Ne možemo voleti nekoga ukoliko ne volimo sebe. Nezadovoljstvo sobom je navika. Počnite da volite sebe, svoje telo, svoje mane i nedostatke. Pohvalite sami sebe. Ako naučite da budete zadovoljni sobom sada, takvi kakvi jeste, onda ćete, kada vam dobro uđe u život, biti u mogućnosti da uživate u istom.

Kupatilo je naša intima, mesto gde čistimo naš organizam, mesto gde smo sami sa sobom. Iskoristite moć ogledala i svaki dan počnite razgovorom sami sa sobom. Pohvalite se. Kazite kako ste lepi. Obećajte sebi da ćete danas cvetati kao najlepši cvet.

6.LJUBAV PREMA LJUBIMCIMA
Ljubimci nisu samo vaša imovina. Oni su deo vaše porodice.Njihova bezuslovna ljubav je nešto najlepše, jer oni uče svoje vlasnike da budu brižni i da ne budu sebični. Ništa lepše ne postoji od sreće koju pokazuje vaš pas kada vas, posle nekog vremena, ugleda, ili maca koja skoči u krilo i prede. Zbog toga se oni koriste u bolnicama, radi bržeg oporavka pacijenata. Naučno je dokazano da maženje kućnog ljubimca smanjuje krvni pritisak. Pas može da nanjusi i opaku bolest.

Oni su veliki izvor pozitivnog yanga u našim domovima. Odlični su za velike domove sa malo korisnika, jer svojim kretanjem ne dozvoljavaju da dođe do stagnirane energije.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

 

Back To Top
Search