Skip to content

Ljubavni kompas prostora

Najlepše vibracije koje može da ima jedan dom jesu vibracije ljubavi. Ljubav je najbolji lek u univerzumu za sve boljke. Kada vaš dom ispunjava prava ljubav on sija najlepšom svetlošću, svetslošću ljubavi.

U zavisnosti iz kog kompasnog pravca koja vrsta „vetra duva“, takvo će stanje ljubavi u vašem domu i da bude. Da li je dom ispunjen energijom avanture, prolazne veze ili sigurnog braka, zavisi od toga gde se nalaze vaša ulazna vrata. Svakako, kada uradite dijagnostiku možete pojačati ili umanjiti dejstvo energije postavkom korektivnih mera.

 

Feng Shui ljubavni kompas prostora, predstavlja najbolji dijagnostički sistem po pitanju vrste emocija u domu.  Koliko puta ste čuli da se „ona još uvek nije udala“, a baš je pametna, vredna, lepa i zgodna?

Sever

U ovaj dom teško ili veoma sporo stiže ozbiljna veza. Ako imate položaj vrata ka severnoj kompasnoj direkciji, postoji mogućnost da neko od ukućana ne može duži vremenski period da nađe partnera koji može da mu udovolji. U ovoj oblasti prostora nalazi se heksagram Po, koji bukvalno znači „raspad“. On ne dozvoljava sreću po pitanju ozbiljne veze i uglavnom ukazuje na situacije ekstremne negativnosti. Ovaj heksagram ima planinu koja „sedi“ iznad zemlje. Usamljena planina ukazuje na usamljenost i manjak podrške ili prijatelja.

U ovom domu skloni ste da budete previše osetljivi u ljubavi.
Ako ste isuviše izbirljivi, izazvaćete situaciju da izgubite partnera.

Sever prostora je značajan za utvrđivanje životnog puta osobe, njenih puteva u razvoju karijere i stvaranja finansija, ali i za ponoćni seks, mogućnost začeća i vođenja ljubavi. Ovo je oblast slobode, prolaznosti, novih početaka i novih romansi. Ako je ova oblast prostora u neredu ili energetski slaba, aktivirajte je elementom voda. U ovaj deo prostora možete postaviti plavu dekoraciju, dekorativne školjke ili delfine u paru.  Kada sredite ovaj deo prostora, vaš emotivni status počinje da se stabilizuje.

Jug

Ova vrata trebala bi da imaju dobru zvučnu izolaciju 🙂 jer aktiviraju strastveni seks.  Jug prostora je značajan za ličnu slavu, jasnoću misli, ličnu viziju, razumevanje, javno prikazivanje, ali i ljubav (organ srce pripada oblasti jug) i strastveni seks (jug je element vatra).

Ova oblast prostora pripada svemu onome što može da osvetli čovekovu dušu. Ako mislite da je vaša veza u redu, ali da vam treba inspiracija za seksualni život, poradite na ovoj oblasti doma.

Ako je ova oblast prostora u neredu ili energetski slaba, aktivirajte je elementom vatra. Ovaj deo prostora treba da bude dobro osvetljen (rasveta, element vatra). Ako želite da bude energetski jača aktivacija ovog životnog aspekta, onda u deo vaše spavaće sobe koji pripada jugu, postavite mini stočić koji ima crvenu lampu ili dve sveće.

Ljubavna sreća je dobra, ali morate se čuvati
opsednutosti od ljubavi da ne bi došlo do ljubomore.
Trebate da ostanete hladni.

Kada odlučite da se pozabavite ovim delom prostora, veoma je bitna vaša iskrena namera prilikom postavljanja aktivacije. Namera sa kojom nešto aktivirate, treba da bude iz dubine vaše duše. Bićete zapanjeni rezultatima!

Zapad

Zapad prostora je značajan za kreativnost, nove poslovne mogućnosti, radost, komunikaciju i zabavu. Zapadni deo prostora povezuje se sa inspiracijom, kaoi sa imaginacijom vezanom za buduće planove, projekte i snove, ali i za upoznavanje na mestu zabave, za izlaske, zabavljanje, slobodu duha, avanture. Ovom delu prostora pripadaju sva čula: dodir, miris, zvuk, ukus, vid i čulo sluha. Kreativna ljubav! Najlepše emocije osoba doživljava kroz sva čula. Ako jedno čulo nije zadovoljno, gubi se sve ostalo.

Ako je ova oblast prostora u neredu ili energetski slaba, aktivirajte je elementom metal.

Osim metalne dekoracije (dekopar ili metalno srce), ovu oblast prostora možete aktivirati slikom sumraka pred zalazak sunca.

Ovaj deo prostora treba da izgleda opuštajuće ali kada želite više zabave ili mogućnost novog partnera, postavite šarene dekoracije u ovaj deo prostora. Kada želite da aktivirate sva vaša čula, postavite mirisno šareno cveće na mini oltar u ovom delu nekretnine.

Stav da volite da varirate u raspoloženju određenih momenata nije dobro. Nekako se stabilizujte. Morate da kreirate svoju ličnu sreću. Ako ste već u braku, u ovoj nekretnini deca mogu biti katalizatori.

Nemojte ubacivati negativnu energiju u vaš Feng Shui, razmišljajući KADA će se stvari desiti. Najčešća greška kod ljudi je kada očekuju da će nekog da sretnu. Prestanite da mislite o tome, opustite se i prepustite.

Istok

Istok prostora značajan je za porodicu, značajan je za starije članove, njihovu  i vašu prošlost, ali i za vitalnost, zdravlje i zdravo vođenje ljubavi. Samo vitalno i zdravo telo može da ima i zdrave intimne odnose.

Ako i dalje imate neku emotivnu povezanost ili blokadu, vezanu za bivše partnere, da bi došla nova, ovaj deo prostora preuredite i očistite rastvorom: voda, morska so i jabukovo sirće, kako bi se sva prošla energija neutralisala.

Takođe, u neku kutiju sklonite sve poklone i slike koje vas vežu za prošlu vezu. Staro mora da se skloni i oslobodi prostor za novo.

Oni koji žive u nekretninama čija ulazna vrata gledaju na istok, generalno pate od „nesrećne“ ljubavne sreće. Glavni heksagram ovog dela prostora zove se Pi i znači „stagniranje“. Lako je pokrenuti energiju kada znate kako to učiniti!

Potopite latice ruža u činiju sa vodom i nakon tri sata vodu sipajte u prskalicu. Ovim rastvorom i dobrom namerom, isprskajte ovaj deo prostora kako biste uneli energiju ljubavi. Tamjan ruže je najdelotvoriniji u ispunjenju prostora frekvencijom ljubavi.

Sklonost da čekate druge da druga strana preuzmu inicijativu daće rezultat da veza uvene. Možete dobiti pomoć od starije rodbine ili prijatelja, al morate preuzeti inicijativu i ojačati svoju yang energiju.

Mlitavost i lenjostvas neće vas dovesti pred oltar.

Ako je ova oblast prostora u neredu ili energetski slaba, pojačajte je elementom drvo. Slika prolećnog sunca najbolje će aktivirati ovu oblast. Visoka zelena biljka ili bambusi u vodi najbolje će aktivrati željeno.

Severoistok                                             

Često su na niko nije kucao, ili su kucale nesrećne veze. Ljubavno nezadovoljstvo! Severoistok prostora je značajan prvenstveno za lični mir, kontemplaciju koja je zapravo: razmišljanje, promatranje, razmatranje, duboko poniranje u lične zamisli, tišinu, samoću i snagu.

        Samo u tišini svoga srca čovek oseti šta istinski želi i tada donosi pravu odluku.

Iz pravca hrišćanske religije kontemplacija se posmatra unutar konteksta molitve, koja se shvata kao pokret ljudskog srca u odgovoru na božansku komunikaciju. Ovo je misaoni proces koji nema potrebu za praktičnom realizacijom.

Vašom samoćom i svedenim uređenjem ovog dela prostora pravite mesto svog mira, mesto gde donosite nove odluke, zamišljate svoju životnu ljubav. Ovaj deo prostora predstavlja mesto gde svojim mirom stičete životnu mudrost. Morate sačekati. Ovo su vrata „čekanja“, ali korisnog, lepog.

Izaberite jednu praznu kutiju. Kutiju ćete postaviti u ovaj deo prostora. Kutija će simbolički predstavljati vašu moć prihvatanja.  U kutiju postavite sitnice koje prezentuju ono što vama u ljubavi znači.

Lagane mirisne note jasmina u vidu mirisnih sveća ili eteričnog ulja pojačaće energiju ovog dela prostora.

Jugozapad                                                                                           

Jugozapad prostora je značajan za ozbiljna ljubavna dešavanja. Ova oblast simbolizuje stabilnu, dugu vezu ili brak. Ova oblast pripada i vezama koje imate tokom života i sa prijateljima, komšijama, kolegama na poslu.
Ako je ova oblast prostora u neredu ili energetski slaba, sredite i aktivirajte elementom zemlja. 

Heksagram za ovaj deo prostora ima opis ,,darivan sa mnogo konja od kralja“. Ovaj opis ukazuje da može da stigne neko pomalo inspirisan strahopoštovanjem, to je osećaj uglavnom postignut kada se spojite sa nekim ko je dosta postigao u životu. Moguća je slava kroz brak. Za omladinu koja živi u domu čija vrata gledaju ka jugozapadu, mogu vrlo rano da stupe u brak.

Visoki ciljevi u ljubavi. Prilično ambiciozni i oholi. Ali sreća je na vašoj strani. Uglavnom slušajte glavu, a ne srce i uživajte u podršci bračne sreće.

Harmonija ovog dela prostora treba da se postigne (omekša) postavkom mekih jastuka, šarenom prostirkom, foteljama u paru. Takođe, harmoniju ćete postići postavljanjem svetlećih kristala kako bi prostor bio udoban, prijatan i aktiviran, ili dekorativnim kamenjem.
Slika parnerstva u ovom delu prostora je obavezna – dva labuda ili dva goluba, dve patke, slika para sa venčanja (ali ne onog para koji poznajete).

Severozapad         

Severozapad prostora značajan je za podršku, vođstvo, pomoć jakih ljudi, ali i filantropiju ljubavi. Glavni fokus ovog dela doma ispoljava se kroz sopstvene činove nesebičnosti. Poklanjajući drugima svoje vreme i sami ćete imati koristi. Dobijaćete podršku i pomoć za uzvrat.

Ova oblast veoma je značajna za muškarca, njegovu snagu i njegovu vernost.

Pripadajući heksagram ovog dela prostora je Yu, što znači sreća. On simboliše grom udara u zemlju (jak partner ), čiji se glasan zvuk čuje kilometrima daleko (poznat). Predstavlja vreme novih početaka, simboliše entuzijazam i stanje velike sreće. Takođe, ukazuje na odličan uspeh i bogatstvo.

Možete se venčati iznad vašeg društvenog statusa. Ali treba da budete oprezni sa zdravljem. Ljubav vas može dovesti do ,,glavobolja’’.

Ako je ova oblast prostora u neredu ili energetski slaba, sredite i pojačajte elementom metal.

Nemojte da propustite dobre stvari zbog nereda. Postavite statue ili deko elemente srebrne ili zlatne boje.

Bogatstvo koje dolazi iz braka i ljubavi je aktivirano
kada vaša ulazna vrata gledaju na severozapad.

Kada želite pored sebe pravog i odanog muškarca, postavite figuru anđela na mini stočić u ovom delu. Energija anđela pomoći će da se aktiviraju dobre mogućnosti po pitanju prave osobe.

Jugoistok

Jugoistok prostora značajan je za osećaj sreće, zadovoljstva i stalnog napretka.  Vi pronalazite vašu ljubav na radnom mestu, tako kažu ova vrata.

Bez ljubavi prema sebi, čovek ne može da dostigne sreću

Ovaj deo prostora ne sme da bude zapostavljen. Po sistemu trigrama, pripada mu stanje vetra koji nosi seme.

Sređen ovaj deo prostora, sa mint dekorativnim elementima daće osećaj zadovoljstva i sreće . Sami stvarate sebi svoju sreću, jer vetar nosi dah života.

Veoma flertujuć i živahan pristup ljubavi imate, baš kao vetar u trigramu ovog dela prostora. Tražite ljubav na svim mestima. Otvoreni, ponekad čak i previše. Treba da budete malo ozbiljniji.

Tajna kaže da, kada uredite ovaj deo prostora harmonično, možete da očekujete da budete srećni.

 

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search