Skip to content

Praznik ljubavi


Svi u svetu slave i obeležavaju 14. februar kao dan ljubavi i razmene iskrenih emocija.Ljudi slave ljubav i prijateljstvo pokazujući to porukama i poklonima. Time pokazuju svoju ljubav prema nekome. Mnogi to rade tako sto pripreme iznenađenje, što je fenomenalan gest.Mnogi to rade anonimno jer im je tako slađe. Svoje emocije ne treba potiskivati jer u tradicionalnoj kineskoj medicini emocije se smatraju glavnim uzročnicima bolesti.

U početku se 14. februar obeležavao da bi se proslavio početak proleća i nije imao ljubavnu konotaciju. Tek u XVIII veku, postao je popularan kao dan kada se izjavljuje ljubav.


POKLONI OSMEH
Na današnji dan poklonite osmeh svakom prolazniku na ulici i kolegi na poslu, pošaljite ljubav i prijateljima u daljini, poklonite malo emocija i majci i ocu i bližnjima, pokažite i svom partneru iako možda niste zadovoljni tim odnosom…sve ono što pošaljete svojoj okolini, direktno iz srca, iskreno, univerzum će vam vrlo brzo vratiti….još lepšim osmehom i još većom ljubavlju.

VOLI SEBE
Ali prvo….volite sebe.
Čim čovek počne da voli sebe i da se brine o sebi, čim počne da obraća pažnju na ostvarenje svojih ličnih želja, počinje da se podmlađuje. Najvažniji sistem zdravog  i uspešnog života pojedinca, jeste ljubav prema sebi.


LJUBAV U DOMU
Stvori frekvenciju ljubavi u svom domu upotrebom buketa svežeg cveća. Na ovaj dan, unesite buket svežeg sveća u svoj dom, sa namerom da mnogo pozitivnih emocija stigne u vaš dom.

NEŽENJA
Da bi privukli žensku osobu u prostor, neophodno je da se u prostoru stimuliše žensko yin pristustvo. Simboli povezani sa ženama su skulpture žena, portreti i slike žena. Odlična je ideja da okačite rukom crtanu sliku, koja prikazuje žensku formu.  Mesec je yin. Yin je ženska energija, ženska osoba, žena.   Ubacite sliku meseca u vaš prostor.


NEUDATA
Ženske osobe koje dugo žive same u nekretnini, a žele da zasnuju porodicu treba da provere da li njihova nekrenina ima manjak yang (muške) energije. Ženski stanovi uglavnom imaju ženske predmete: pink boja, cveće, ženske dekoracije, nakit….a gde je bar jedna kravata? 🙂
Šalu na stranu, praksa je pokazala da je najveći problem kod ženskih osoba koje dugo žive same (devojke, razvedene žene, mlade udovice) pregršt slika na zidovima, na kojima su ženske osobe same! Ovo je psihološki prikaz njihove unutrašnje jačine, snage i samostalnog ,plivanja’ u svakodnevnici.  Sa druge strane, u metafizičkom sistemu to nikako nije dobro.

Slike ženskih osoba skloniti i postaviti slike partnerstva (slika para).

Sunce je yang. Yang je muška energija, muška osoba, muž. Ubacite sliku sunca u vaš prostor.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

 

Back To Top
Search