Skip to content

Spavaća soba za prosperitet

Dom je mesto koje predstavlja glavno utočište u kom vlada mir, harmonija, toplina, ljubav… Svaka prostorija u jednom domu u sebi krije određenu tajnu uređenja, predstavlja određeni aspekt života, simbolizuje jedan deo tela. Svaku prostoriju treba pravilno urediti kako bi se energija unutar istog akumulirala na najbolji način.

Spavaća soba predstavlja ključno mesto za dobro zdravlje, obnovu ljudske aure, umirenje nervnog sistema, čiste emocije i prosperitet porodice. Trećinu sopstvenog života osoba provodi u njoj. Spavaća soba treba da bude što udaljenija od ulaznih vrata, da bude u mirnom delu doma i da bude pravilno uređena.

Krevet treba da poseduje dobro uzglavlje koje je prislonjeno na najveći (dominantan) zid spavaće sobe. Potrebno je voditi računa o tome da se iza datog zida ne nalaze kupatilo ili kuhinja. Ukoliko se, pak, iza datog zida nalaze kupatilo ili kuhinja, onda krevet treba pomeriti 30 cm od dominantnog zida, te izmedju uzglavlja i zida napraviti policu u obliku ćiriličnog slova „P“.

Da bi bila prosperitetna, svaka spavaća soba, osim dobrog uređenja (koje podrazumeva nepostavljanje ogledala unutar iste, cvetnih dezena i elementa vode), treba da poseduje krevet koji ima:

* radiestezijsku zaštitu,
* kvalitetan materijal izrade,
* čvrst dušek,
*element aktivator za dobro zdravlje.

Krevet koji se nalazi u niši, ili ispod grede ili „mosta“ izaziva glavobolju, klaustrofobiju i crne misli. Spavanje ispod viseće svetiljke, ventilatora, ili krovnog vrha izaziva bezvoljnost. Metalni kreveti se ne preporučuju, jer loše deluju na auru spavača (bolovi u kostima). Okrugao krevet se, takođe, ne preporučuje, jer izaziva zbrku, konfuziju i nesanicu spavača. Prostor ispod kreveta treba da bude slobodan, bez kutija, i naravno, da uvek bude čist.Vašu spavaću sobu načinite udobnom i čarobnom koliko god to možete, kako bi ista bila mesto vašeg prosperiteta.

Na zidove spavaće sobe me treba postavljati apstraktne slike, jer iste ometaju proces mirnog ulaska u san. Tapete i zavese oslikane apstraktnim motivima stvaraju razdražljivost i ne donose prosperitet. Nikada u spavaću sobu ne treba držati vidljivo: maske, statue, vojne slike, slike na kojima se neka osoba nalazi sama, niti ikone. Nije primereno da se pokraj ikone odvijaju određene intimne radnje.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search