Skip to content

Trpezarija za prosperitet

Veličina trpezarije nije mnogo bitna, ali je bitan deo prostora gde se nalazi trpezarijski sto; oko istog treba ostaviti dovoljno mesta, kako bi energija neometano kružila. Trpezarija ne treba da se nalazi preblizu ulaznim vratima.

Ovaj deo prostora treba da izgleda svetlo, čisto, maltene sterilno, te i da poseduje neku posebnu draž.

Ako ukućani konzumiraju obroke u različito vreme, može da dođe do nesloge u njihovim međusobnim odnosima. Zajednički obroci ulivaju razumevanje i uzajamno poštovanje. U porodicama gde oba roditelja mnogo rade, zajednički vikend – ručkovi sa decom su obavezni.

Osim standardno postavljenog ogledala u kom se ogleda trpezarijski sto, poželjno je na trpezarijske zidove postaviti slike procvata (slika voća), te i u vaze staviti šarene bukete cveća.

Ukoliko koristite stolnjak, gledajte da isti bude što bogatiji ornamentima i različitim bojama. Takođe, kaže se da kada želite velike promene, onda u vašu trpezariju unesite novo posuđe. Bogato i lepo posuđe, iz kojeg porodica jede, donosi bogatstvo. Lepo posuđe je vizit karta domaćice.

Ukoliko posedujete stolnjak koji je napravila vaša baka ili prabaka, postavite ga na trpezarijski sto, jer je isti moćan aktivator procvata porodice. Takav stolnjak u sebi nosi toplinu bakine ljubavi.

Trpezarija ne može biti mesto procvata ako se ista nalazi preko puta ulaznih vrata stana, ili ako se ispod ili iznad nje nalazi kupatilo. Ako se kupatilo nalazi iznad vašeg trpezarijskog stola, plafon okrečite u neku od zemljanih boja (bež, krem, žuta). Ukoliko se kupatilo nalazi ispod trpezarijskog stola, na pod stavite podnu prostirku od sušenog bambusa. Ovo su elementi korekcije negativnosti koji ne mogu da izleče određen metafizički problem, ali mogu da ga ublaže.

Jedna visoka vaza, ili ćup, sa velikim i šarenim veštačkim cvećem (platneno cveće koje može da se pere pod mlazom vode) uneće energiju prosperiteta u vašu trpezariju.

Često trpezarijski deo u stanu zauzima samo ugao dnevnog boravka. I to je u redu, ako obratite pažnju kako ćete taj deo prostora da uredite. Nikako nemojte trpezarijski sto da postavite ispod grede; ukoliko ne postoji mogućnost pomeranja istog, onda gredu treba da neutrališete postavkom rigips ploče.

Razdvojenost trpezarije od kuhinje (gde se trpezarija nalazi u jednom, a kuhinja u drugom delu stana) donosi međusobnu razdvojenost i otuđenost članova porodice.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search