Skip to content

Akupresura podmlađivanja

Nije lepota samo u licu i telu žene. Njena lepota je u izgledu njenog doma. Unutrašnja energija kako čoveka, tako i njegovog prostora, daje kompletnu sliku života i izgleda svih njegovih korisnika. Osim radom na domu, obavezan je i rad na sebi. Ni jedno lice, bez obzira koliko bilo lepo, ne može biti harizmatično ili uspešno ako ne reflektuje energičnu ličnost iznutra.

Harizma ne podrazumeva savršene crte lica, dobre osobine ili dobar izgled. Harizmu ne čini ,pakovanje’  vec projekcija ličnosti. Projekcija ličnosti jeste njena unutrašnja lepota. Ta lepota opet zavisi od stanja Qi energije unutrašnjih organa.

Ako vaša ličnost isijava ili emituje yang Qi energiju, tada će vam vaša aura obezbediti savršen efekat jakog uticaja vašeg prisustva, gde god da se pojavite.  Ako dom ima dovoljno yang (aktivne energije) i njegovi korisnici biće izuzetno vitalni i energični.

Razvijanje harizme
Da biste reflektovali svoju moćnu ličnu harizmu počnite da stvarate sjaj i svetlost unutar sebe. Morate misliti pozitivno i moćno da biste postali pozitivni i moćni. Morate voleti svoju posebnost i posebnost svoje pojave da biste postali lepi. Možda, najvažnije od svega – morate verovati da vaša kompletna ličnost ima jedinstvenu i unikatnu energiju koja stvara vašu posebnost.

Vera u sebe ne dolazi preko noći već se godinama gradi. Što pre sa tim krenete – ranije će vaše pozitivna harizma da isijava iz vas. Često je vaša unutrašnja živost i energija osnažena verom da dobro izgledate. Zbog toga postoji simultani podstrek vašem unutrašnjem i spoljašnjem efektu. Što je više jedna strana ojačana, ona ojačava drugu stranu. Nema yina bez yanga, niti čarobne žene bez unutrašnje lepote.

Praksa
Stvorite uspešno lice tako sto ćete fokusirati na svoje dobre odlike i aktiviranje unutrašnje energije kroz akupresuru podmlađivanja. Obraćanje pažnje na vaše fizičko blagostanje i lična nega je idealan način da stvorite moćno lice. Sam cčin dodatnog napora u vezi vase fizičke pojave će vam pružiti samopouzdanje i novi udar energije koji ce ojaćati vašu ličnu harizmu.

Qi akupresura lica
Prvo pronađite tačku, zatim zatvorite oči, lagano i duboko dišite i koncentišite se. Uvek slušajte ritam svoj disanja. Zatvorenom olovkom pravite blag pritisak na tačku. Vizuelno zamišljajte kako kroz nju ulazi enegija koja počinje da obasjava taj deo vašeg lica i koja prodire do organa koji prezentuje tačka, i podmađuje ih.

Kada unutrašnjem sklopu sistema organa damo dovoljan dotok energije, ono će unutrašnjim zdravljem da isijava spošaljnim sjajem.

Kako to objašnjava alternativa

Korišćenjem akupresure lica pokreću se važni nervi i mišićna vlakna na licu (tok Qi energije duž meridijana). Stimulacija određenih tačaka pomoći da se podstakne lučenje kolagena i može poboljšati ukupan izgled kože oslobađanjem energije i zarobljenih toksina. Povećava se cirkulaciju krvi, što će izbaciti toksine taložene u mišićima i tkivima lica. Pomaže u čišćenju limfnog sistema lica. A sam pritisak oslobodiće napetost i stres.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search