Skip to content

Uspesno poslovanje

Uspesno poslovanje

Mnogi zele da budu poslovno uspesni, ali cesto nisu spremni da urade ono sto je potrebno da bi bilo tako. Ljudi kazu da za je za uspeh potrebna strast u onome cime se bavite, ali prevashodno je to da budete veoma dobri u tome sto radite, u delatnosti kojom se bavite.

Druga stvar je prostor u kom radite. Ako osecate da vas posao ne napreduje, pregledajte vase radno mesto ili poslovni prostor. Prostor moze da pravi zastoj u poslovanju ukoliko ima neiskorigovane nepravilnosti oblika, koje lose uticu na odredjene aspekte poslovanja, los raspored namestaja, los energetski tok unutar prostora, losu rasvetu, neuskladjen enterijer za delatnost kojom se bavite, itd.  Kada se prostor iskoriguje i pokrene energetski tok – tada dolazi do poslovnog napretka. Posebni napredak se desava posle energetskog prociscenja – Space Clearing sistema.

Sta moze da ucini Feng Shui Business projekat poslovnog prostora:
* da poveca produktivnost zaposlenih,
* pojaca profit,
* privuce vise kupaca, klijenata, pacijenata,
* izgradi bolju korporativnu reputaciju,
* nova energija radnog okruzenja poboljsava komunikaciju i saradnju medju zaposlenima.

„Naucite vise da biste vise zaradili, napredovali i bili jedinstveni“.

Sledi odlomak iz knjige koja je u pripremi: „Feng Shui tajne za poslovne prostore“:
Sledi jedan mali deo dijagnostike prostora koji se odnosi na radno mesto, te koji mozete da iskoristite prilikom pregleda vaseg radnog mesta. Da bi osoba bila dobra i uspesna u nekoj oblasti, prevashodno treba da bude vrhunski dijagnosticar.

 1. Prozor iza ledja = neko vam radi iza ledja, nestabilno radno mesto.
 2. Ogledalo iza ledja = uradjene stvari ili projekti propadaju, nema realizacije istih.
 3. Svetlo direktno iznad glave = umor.
 4. Fijoke = stanje psihe radnika.
 5. Nered u fijokama = gubitak zelje za radom.
 6. Nesredjen radni sto = tesko se zavrsavaju zapoceti poslovi.
 7. Stakleni radni sto = poslovi propadaju, kao i finansije.
 8. Prevelik radni sto = osecaj izgubljenosti.
 9. Premali radni sto = osecaj ogranicenja.
 10. Zid ispred radnog stola = blokiranost, nema novih ideja i realizacije projekata.
 11. Otvorene police iza ledja = problemi sa ledjima.
 12. Otvorene police preko puta radnog mesta = problemi sa sinusima.
 13. Radni sto iza ulaznih vrata u kancelariju = ne postuju vas.

Kada se izvrse neophodne Feng Shui korekcije, te i premeste lose pozicije namestaja i radnih stolova – tada se moze se uspostaviti pozitivno rezonantno polje u prostoru. Ovo rezonantno polje je pokretanje jedne vrste vibracije, koje privlaci ili odbija coveka. Mnogi naucnici su saglasni u tome da se sve tajne nalaze u odredjenom kretanju: materija je cvrsto jezgro, a delici atoma imaju razlicite i slobodnije pozicije. Otuda i ime firme, adresa i sama zgrada imaju razlicite radijuse kretanja, zato sto obezbedjuju razlicit sled kretanja. Posto u rezonanci sve stoji jedno sjedinjeno sa drugim, samo ime firme nije za zanemariti. Kao i logo dizajn, ime firme jako doprinosi uspehu preduzeca. Konacno, svaki trud podstice budnost i razvoj.

Otuda se moze zakljuciti da razliciti delovi mogu imati razlicita dejstva; oni mogu voditi do cvrste, tecne, ili gasovite materije. Sopstvene misli i reci, te i drzanje tela i realizacija podsticu partikle na kretanje i, samim tim, uspostavljaju izvesno dejstvo. Logicno bi bilo, otuda, da se rezonantno polje uspostavlja pomocu dejstva razlicitih formi, boja, materijala, rasporeda i biljaka. U Feng Shui-ju, sve sile su ujedinjene i koncentrisane na jedan poslovni cilj. Taj cilj je poslovna harmonija.

Nakon analize, izvrsenje je kljuc svakog uspeha. Da bi se promena desila, prvo moramo da racionalno angazujemo svoj um. Da vidimo sta je to sto treba da promenimo u radnom okruzenju i zbog cega, te i sta cemo time da dobijemo. Zatim treba da disciplinujemo emocije, jer radom na prostoru pokrecemo desavanja i odredjene promene; na te promene treba biti spreman. I trece, plan i vreme izvrsenja promena.

 

 

 

 

Back To Top
Search