Skip to content

Feng Shui za plodnost

Kada je reč o mestima koje povećavaju plodnost i daju šanse za trudnoću, mnogi od nas verovatno više razmišljaju o lekarskoj ordinaciji, nego o svom domu. Ali baš kao što tražite medicinske razloge koji mogu da utiču na plodnost, možda ćete želeti da pregledate svoj dom, da biste videli da li podržava začeće.

Iz perspektive Feng Shui nauke, neplodnost se delimično može pripisati energiji, koja se naziva Qi i koja je blokirana ili stagnira u domu, a posebno na mestu kreveta u spavaćoj sobi.

Negativnost  koja se možda nalazi nasuprot ulaznih vrata
može postati prepreka za začeće i trudnoću

Kada je sve u harmoniji, Qi teče poput reke. Ali kada je blokiran tok energije u domu može da nastane sve što ne treba: od glavobolje i umora, do problema na poslu, pa i do neplodnosti.

Da biste svoj dom doveli u ravnotežu, počnite sa pregledom doma, od ulaznih vrata, ka unutrašnjosti. Da li vidite vrata spavaće dobe? Ako ne vidite bar iz nekog ugla pogleda, onda ni energija do tamo ne može da stigne (odnosi se na nekretnine koje imaju samo jedan nivo).

Druga negativnost može  da bude ogledalo preko puta vrata. Tako pozicionirano ogledalo, može da spreči začeće, kao i plakar na čijoj površini vidite svoju konturu. Ogledalo je lako pomeriti, a na površinu plakara potrebno je prelepiti mat foliju kako svoj odraz više ne viste videli u njemu.

Spavaća soba je najvažnije mesto začeća bez obzira na nečije druge egzibicije.To je mesto gde se aura obnavlja, telo regeneriše i gde se stvara buduća familija.  Kada pokušavate da zatrudnite, vaš cilj je da uravnotežite žensku yin energiju  i mušku yang energiju u spavaćoj sobi.  Idealan odnos te dve energije u univerzumu, ali i u elementima uređenja enterijeda iznosi:

2/3 yang + 1/3 yin

Započnite ulepšavanje spavaće sobe koristeći neutralne nijanse, svedene dizajne, poneki pink element. Svakako ciljajte na smirujući, neutralan osećaj luksuzne hotelske sobe. Uključivanje boja poput bele, boje slonovače, smeđe, ružičaste ili zlatne, promoviše harmoniju odnosa i pojačava seksualnu želju.

Verovatno ste često čuli u našim izlaganjima, da cvetni dezen, kao i cveće nikako nisu dobri da se nađu  u spavaćoj sobi, jer partner može da se zaljubi u mlađu.  Feng Shui definicija kaže, da je cveće yang, a i suprug je isto yangi u tom odnosu dolazi do takmičenja.U toj sobi suprug se ne oseća dobro i dešava se da odlazi, da nađe sebi neku mirniju energiju.

Kada pokužavate da zatrudnite obavezno iz sobe izbacite sve knjige, časopise, vidljive lekove, ili ih ubacite u neki zatvoren noćnik ili deo ormana da ne bude vidljivo.

Svoj krevet nikada ne postavljajte tik do zida sa kupatilom ili kuhinjom. Pomerite krevet  bar 25 cm od tog zida i tu postavite policu u obliku ćiriličnog P koja će fizički pomeriti krevet od metafizičkog zračenja.

Nijedna površina u sobi ne sme da bude reflektujuća (gde možete videti sebe u njoj), pa ni prozor bez unutrašnje rolne, odnosno zavese. Kada imamo odraz ogledala, sve što želimo to nam se neće dati.

Pri Feng Shui preuređenju sobe za trudnoću, napravite jedan prazan kutak gde će u budućnosti biti postavljen krevetac. To je vaša lična tajna. Niko za nju ne treba da zna.

Metafizičkim sistemom uvek naparavite mesto za to što željno očekujete.

Tada univerzum zna da treba i  zna gde da pošalje!

U Feng Shui sistemu veoma  je važno simbolično stvoriti prostor za to nešto novo. Napravite mesta za bebu, iako vaše dete još nije ovde, ili je čak na putu.

Vaš potencijal za trudnoću može blokirati i to ako su vaša kuća, stan ili soba mali. Tada je  potrebno da ispod kreveta postavite podnu asuru kao zaštitu i obavezno vidljivu sliku bebe na zidu. Beba na slici ne treba da bude neka koju znate jer tada to nije aktivator.

Imati veliku crvenu kuglu u kući je čarolija za plodnost. Velika lopta znači trudnoću, dok crvena označava zdravu cirkulaciju krvi ili život u materici.

Zapamtite da moćan simbol i jedan jednostavan način da aktivirate energiju koja podstiče trudnoću u spavaćoj sobi jeste da se okružite uzbudljivim fotografijama i predmetima koji predstavljaju začeće, plodnost i decu.Postoje i drugi, stari simboli koji su korišćeni godinama. Važno je da izaberete samo jedan simbol, s tim da možete dazamenite za drugi na 15 dana. Nikada ništa previše ne postavljajte, jer tada gubi svoju svrhu.

NAR
(i opet je krug, i crvene semneke unutra, i simbol je života u materici)
Nar je najjači simbol za začeće. Postavlja se po jedan sa svake strane kreveta, na oba noćnika. Simbolično daje sreću onima koji žele više potomaka.

Veruje se da je prvo drvo nara na Kipru zasadila Afrodita. Kod Grka je nar i danas simbol obilja, plodnosti, sreće i napretka. Kod njih nar je vezan za značajne velike praznike, kao što su Božić i Vavedenje Presvete Bogorodice. U njihovim galerijama uvek imate da kupite deko nar. Simbol nara unosi se, tradicionalno u nov dom, tj donosi se na poklon. Kod Grka nar je u deko elementima prisutan na svadbama, prazničnom stolu i proslavi Nove godine (da sledeća godina bude rodna). Nar se pominje na više mesta u Starom zavetu. Spominje se kao drvo koje je cvetalo u vrtu Adama i Eve. Prema starim tumačenjima nar je bio zabranjeno voće rajskog vrta čiji je ukus Adamu i Evi doneo saznanje o polnosti, grehu i smrti.Otvoren nar zapravo je simbol Hristove patnje i vaskrsenja. Na srednjovekovnim umetničkim delima nar se može videti u rukama Bogorodice ili bebe Isusa Hrista.

 

ZAPADNI deo doma
Zapadna strana doma pripada kreativnosti, hobiju, deci, plodnosti taj deo prostora treba da  bude ukrašen elementima zemlje (zen bašta, deko kamenje, krem, bež boja).

Čak i ako ne razumete potpuno Feng Shui ili kako on funkcioniše, ova vekovna nauka može vam pomoći da svoj dom vidite u novom svetlu i podstakne vas da ponovo stvorite svoj životni prostor kao osećaj jednostavnog dodira koji ga čine mirnijim i lepšim utočištem da podrži vaše napore da postanete roditelji.

 

Copyright©FengShuitajneSandraDrinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search