Skip to content

Kuhinja za prosperitet

Kuhinja je mesto gde počinje stvaranje osnovne energije prosperiteta. Pretpostavlja se da, nakon jutarnjeg buđenja, prvo pijete kafu ili doručkujete, što znači da posećujete prvo ovaj deo vašeg životnog prostora. Pre odlaska na počinak verovatno sklanjate čaše, ili bar pijete vodu.

Tajna kaže: „Kada tokom noći ostavite prljave sudove u sudoperi, čućete neke loše vesti tokom narednog dana.“

Kako bi kuhinja odisala energijom prosperiteta, osim čistih i sređenih pomagala (šporet, frižider, rerna), ista treba da bude dovoljno svetla, uz pregršt čistog vazduha u njoj, te i rezervne hrane u frizžderu i špajzu. Mini oltari za bogatstvo, koji se prave u kuhinji, u stvari jesu mini – dekorativne zalihe: pirinča, makarona, kao i raznih zitarica postavljenih u tegle. Razne vrste mahunarki: pasulj, sočivo, soja, grašak, leblebija – simbolizuju bogatstvo i blagostanje.

Za porodicni prosperitet (kako materijalni, tako i duhovni) je potrebno barem jednom nedeljno zamesiti neko pecivo, jer miris pečenja istog zbližava porodicu. Količina i kvalitet hrane su povezani sa porodičnim napretkom.

Ako dugo niste prekrečili vasu kuhinju, to što pre uradite kako biste obnovili vitalnost ukućana. Ukoliko posedujete malu kuhinju, postavljenu duž zida, Qi energija ne može da se fokusira. Tada iskoristite trpezarijski sto za pripremanje hrane (kako biste povećali energiju kuhinjskog prostora a, time, i mogućnost prosperiteta). Drugi problem predstavlja nepostojanje prozora u kuhinji. Ovakva kuhinja može da se „osvetli“ postavkom biljke ili slikom prozora. U ovoj kuhinji obavezna je jača rasveta.

Postavka ogledala na zid iza šporeta povećava mogućnost  većih  prihoda porodice. Probajte i vi da primenite ovu tajnu.

Uvek je interesantno pitanje, jer se retko postavlja: „Gde, unutar kuhinje, postaviti kantu za smeće?“ Odgovor glasi: „Ispod sudopere.“ Kanta bi trebala da bude manjih dimenzija i da bude praznjena što češće.

Šporet ne sme da bude ispod prozora, jer će onda svo bogatstvo porodice „izaci“ kroz isti. Ako ne postoji mogućnost pomeranja šporeta sa te pozicije, onda na dati prozor treba postaviti ukrasne saksije sa većim dekorativnim biljkama, ili, ukoliko na datom prozoru ne postoji sims na koji ćete to postaviti, na isti montirajte rolo zavese.

Šporet ispod grede, preko puta ulaznih vrata, te i preko puta vrata kupatila je negativno pozicioniran i ne može da donese prosperitet. U navedenim slučajevima treba ozbiljno razmisliti o njegovom premeštanju.

Ukoliko se vasa kuhinja nalazi u sredini (centralnom delu) doma, imate problem sa finansijama, ali i u emotivnim odnosima (srediste doma = srce nekretnine).

Ako želite kontinuirano zdravlje i prosperitet, obavezno vašu kuhinju jedanput  nedeljno generalno sredite.

                  Zapamtite da je nered neprijatelj vašeg bogatstva.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search