Skip to content

Tajna kruga

Jedini oblik na svetu koji ne izaziva stres, jeste oblik kruga. Sva živa materija na svetu: zemlja, mesec, atomi, ćelije…kreće se u krug. Ljudska bića žive, dišu i razvijaju se kružnim ciklusom. Kretanje zemlje odvija se kružno. Planete oko zemlje imaju svoju kružnu putanju.

Zakon metafizike kaže, Sve što das to i dobiješ’ – sve se vraća kao bumerang i opet kruži. Nema nikakvih slučajnosti u životu.  Zakon svakodnevnog života čoveka, traži da on takvim načinom života i živi, kako bi bio u skladu sam sa sobom i svima oko sebe. Svaka izgovorena reč, misao i akcija treba da je zasnovana na gore navedenom ,kružnom’ zakonu.

Počev od plemena Indijanaca, njihove kolibe su bile napravljene u obliku kruga, danas su svi energtski centri formirani u obliku kruga. U krugu se ljudsko telo isceljuje.Šamanski lekoviti točkovi prave se u obliku kruga, kako bi sve bilo u skladu sa zakonom univerzuma. Kristali i kamenčići u domu, na oltaru zdravlja, postavljaju se u krug.

Kada se formira  krug u jednoj grupi, na bilo kom edukativnom seminaru, kolektivna energija grupe je mnogo jača nego kada sede u klupama ili pravolinijski.

Mnoge praktične vežbe vizuelizacije zaštite, obavljaju se zamišljenim krugom oko sebe ili oko prostora ili automobila.

U Feng Shui sistemu, krug predstavlja nebo! Zato su kineski novčići napravljeni u obliku kruga. Novčić kružnog oblika (krug – nebo – otac) ima u sredini isečenu kocku (kocka – zemlja – majka). Kocka predstavlja zemlju. Krug predstavlja nebo. Oni stvaraju sklad dve vladajuće energije oko nas, sklad neba i zemlje.

Kada čovek svojom rukom uzme kineski novčić, sa određenom namerom ga postavi na neko odabrano mesto, on se povezuje sa nebeskom i zemljanom energijom i metafizički, aktivaciju prihoda podiže na najviši nivo. Samo usklađenost osobe sa energijama oko njega, može doneti prosperitet.

Simbol kruga u Feng Shui sistemu koristi se u severozapadnim delovima doma. Njegov oblik maksimizira potencijal ove oblasti u domu. Ovo je oblast koja predstavlja pomoć jakih ljudi, pomoć neba, Bogova i Anđela, međunarodna putovanja i međunarodnu trgovinu. Mesto u domu gde treba da se drže metalne okrugle dekoracije, novčići u činiji , loptasti oblici, jeste severozapadni deo prostora.

Kada je loša upotreba kružnog oblika?

Nije dobro da se koristi kružni krevet za spavanje. Krevet u obliku kruga daje nemiran san, konfuziju, gubitak osećanja.

Kada se preporučuje?

Odličan izbor jeste kružni sto u sali za sastanke, konferencije, samite. Za ovakvim stolom uvek se postižu uspešni dogovori (pogotovo sa osobom koju postavite da sedi sa vaše desne strane).

Aktivator ,Cveće zivota’ je geometrijska figura koja u sebi sadrži koncentrične krugove. Tačnije,sastavljen je od 19 ravnomerno preklopljenih  krugova. Krugovi su raspoređeni u obliku cveta, sa centrom iz kog ide 6 krugova istog prečnika.

,Cvećživota’ smatra se simbolom života, gde ništa nije pravolinijski već polukružno i krivudavo. Cveće života je univerzalni obrazac stvaranja, koji postoji koliko i svet. Savršena simetrija daje pozitivnu energiju.  Kada se koristi u svakodnevnom životu daje fantastične rezultate.

Kao papirni ili samolepljivi aktivator, koristi se:

– na zidu: harmonija u prostoru
– u kasi, postavljen na dnu: aktivira prihode
– ispod telefona: više poziva za rad
– ispod bokala sa vodom: aktivirana voda
– ispod saksije: poboljšava rast biljke
– zalepljen na staklo prozora ili staklo vrata terase: unosi pozitivne vibracije u taj deo prostora

PORUČITE VAŠ AKTIVATOR   Feng Shui design – Sandra Drinčić

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com

Back To Top
Search