Skip to content

Kućni ljubimac & energija doma

Velika nekretnina, malo ukućana? Nakon duge radne satnice, dolazimo u dom kasno uveče.
U ovakvim nekretninama energija počinje da se zaustavlja, da stagnira i stari.

Jedna od najvažnijih smernica u Feng Shui sistemu jeste
   sprečavanje stagnicije Qi energije u prostoru.

Nakon dužeg odsustva stignemo  u dom, prvo što uradimo jeste da otvorimo prozore da prostor „prodiše“.  Ali, ako imamo veselog kućnog ljubimca koji nas svakodnevno dočekuje, da li će energija doma da bude statična i nekvalitetna? Sve ono što je tamno, zatvoreno, bez energije i dovoljno vazduha, kažemo da je yin. Kada imamo kućnog ljubimca, on je veseo, igra se, ispušta glasove u domu, on je naš yang.

Koji kućni ljubimci donose koju vrstu Qi energije?
Evo nekoliko primera kućnih ljubimaca koje možete imati u svom domu kako biste sprečili da se yin  energija nakupi u vašem domu.

PAS
Psi su odlični za sve energetske tokove u domu  jer se puno kreću po kući. Preporuka je za vlasnike nekretnina velike kvadrature, sa malo ukućana, da imaju psa kao ljubimca. Vrata prostorija treba da budu otvorena kako bi njegovo kretanje (znatiželja) pokrenula tok u  delovima doma sa stagniranom energijom.

Treba znati, navode psiholozi, da kućni ljubimci zapravo najviše pomažu
                                      u prevazilaženju depresije kod blagih i umerenih simptoma. 

MAČKA
Mačke takođe mogu da pomažu u stvaranju yang energije u kući. Poznata je stara tajna: mačka koja je sama došla do vašeg doma, donosi sreću ukućanima i štiti dom. Ona je došla da preuzme na sebe neku negativnost koju dom ima. Mačke su izvrsni pratioci. Iako spavaju većinu vremena, stvaraju super energiju kada su budne.

RIBE
Kako je voda element koji simbolizuje bogatstvo, akvarijum u kojem su ribice može da stvori vitalnu yang energiju potrebnu za bilo koji dom. Akvarijum svakako aktivira i sektor kuće u koji je postavljen, ali bez profesionalnih proračuna natalnih Letećih zvezda prostora, nije preporučljiva njegova postavka. Osim aktiviranja Feng Suija Qi energije doma ili nekog sektora, poznate su i terapeutske koristi od gledanja u akvarijum i brige o ribicama. Imali smo mnogo slučajeva u praksi da je u zatečenom stanju nekretnine, akvarijum pronađen u sobi momka ili devojke. Da, pretpostavljate, da je ta voda u sobi donela samoću ali i problem sa urinarnim sistemom.

Proučavanja su pokazala da akvarijumi smiruju decu koja imaju poremećaje ponašanja. Proučavanja su pokazala da akvarijumi  imaju antistresni efekat, deluju na smanjenje krvnog pritiska, smanjuje anksioznost, smanjuje srčanu uznemirenost i deluju na ukupnu psihološku stabilizaciju različitih profila osoba.

PTICE

Ptice predstavljaju jedan od nalepših simbola. One simbolizuju mogućnosti koje vam dolaze. Najbolje ih je postaviti blizu ulazanih vrata (pa gde će metafizički mogućnosti da uđu?).
Međutim, kada držite ptice, moraćete da ih držite u kavezima, što samo pomaže u stvaranju dobrih energija u sektoru prostora  u kojem su smeštene (aktiviraju samo jedan aspekt života).

Napomena: svaku pticu koju želimo da unesemo u stan treba da odnesemo na veterinarski pregled, kako ne bi donela neku bolest (od lajmske do papagajske) ali da se i u stanu pridržavamo principa sanitarno-veterinarskih mera. To podrazumeva redovno pranje kaveza i njegovo dezinfikovanje.

Istraživanja su ustanovila da ljudi koji imaju bilo kog kućnog ljubimca manje su bolesni, imaju zdravije srce, retko posećuju lekara i manje su depresivni.

GLODARI
Imati kućne ljubimce iz porodice glodara takođe je prilično često u današnje vreme. Međutim, imati kućne ljubimce koje trebate držati u kavezima nije tako dobro, jer oni samo deluju na aspekt života u oblasti prostora u kojem se nalaze. Kućni ljubimci koje ne treba zatvoriti u kavez, mogu stvoriti yang energiju u celom domu. Jedan od najlepših i najdražih glodara jeste zec.

Dokazano je da cvrkut ptica, posmatranje neke životinje u kavezu ili posmatranje ribice u akvarijumu smanjuje mišićnu napetost, reguliše puls i smiruje živce.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search