Skip to content

Božanstvena boja

Moć boja oko nas je neverovatna. Neki ljudi su toga svesni i koriste mogućnost energetskog uticaja boja u svemu. Svaka osoba reaguje na boje automatski jer boje su dar evolucije. Boje utiču na naše misli, raspoloženje, energiju, toplotu tela, naše zdravlje i naše odnose.

U psihologiji svaka boja ima svoje pozitivno i negativno obeležje:

Crvena – vatra, ljubav, požuda, energija, snaga: motiviše osobu na akciju.
Roza – smirivanje, romantika, ženstvenost, nežnost: postiže stanje bezbrižnosti.
Narandžasta – živost, toplina: aktivira  apetit
Žuta – komunikacija, inteligencija, društvena energija, nada ali i kukavičluk: privlači pažnju
Zelena – rast, napredak, bogatstvo, lečenje, zdravstvo, plodnost ali i nezrelost: privući  novac i rast.
Plava – inteligencija, uveravanja, depresije i tuga, mudrost, mirnoća, čistoća, poverenje: poslovnost
Crna – elegancija, profinjenost, tuga: pokazivati  čvrstinu ali u malim količinama.
Bela – čistoća, nevinost,brak (na zapadu) a smrt (na istoku): ona je ,drugarica’ svim drugim bojama jer ostale boje čini čini življim

Ljubičasta je boja moći. Ona predstavlja vrh glave čoveka. Ljubicasta je boja nežnosti, blagoslova, božanske energije.
Ona stvara velike mistične lidere, kombinujući poniznost sa mudrošću. Nastaje iz mešavine crvene i plave boje (vatre i vode). Onda i ne čudi sto mnoge političke stranke imaju kombinaciju ove dve boje u svojim obeležjima.
Ova boja ima najkraću talasnu dužinu ali zato ima najveću energetsku frekvenciju i nabržu vibraciju u sebi.
Ljubičasta boja inspiriše svest umetnika da pruže svoj maksimum. Ona je plemenita boja svrhe i duhovnosti. Najprijatniji osećaj na svetoj liturgiji jeste kada sveštena lica imaju odežde ljubičaste boje.

Pozitivne osobine ljubičaste boje
Humanost, zaštita, moćni govornik, viša svest, beskrajnost, duhovnost ali i boja pročišćenja

Negativne osobine ljubičaste boje
Arogancija, pompeznost, izdajnički okrenut, korumpiran
(ovo važi narocito ako se koristi u velikim količinama)

Ljubičasta boja je povezan sa plemstvom, luksuzom, bogatstvom, dostojanstvom, kreativnošću, misterijom i ambicijom osobe. To je kraljevska boja. Koristili su je carevi, vladari, sveštenici i božanstva. Ona se vezuje za mudrost, magiju, religiju, razvoj nadprirodnih moći i duhovnu snagu.

U Feng Shui sistemu uređenja, ljubičasta boja može da se koristi u bilo kom pravcu kompasne direkcije prostora ali u kontrolisanoj količini, kako bi aktivirala to polje.To je boja koja generiše dobar Qi (energiju u prostoru) i pogodna je za dodavanje u deo prostora za koji se smatra da nema dovoljno energije (dekoracijja ljubičaste boje).

Ovo je boja koja može da doprinese osećaju sreće kada se koristi sa srebrnom i zlatnom.Ako postavite viseću dekoraciju sa spoljne strane vaših ulaznih vrata u ljubičastoj boji, tajna kaže da će poželeti dobrodošlicu novim mogućnostima.

Ljubičice i irisi mogu da se koriste u poslovnim prostorima  i u trpezariji, kako bi poboljšali energiju prosperiteta. Jorgovan ce uneti u dom energiju ljubavi  i lepih novih emocija.

Back To Top
Search