Skip to content

Neko novo jutro

Dom je mesto gde se odslikavaju naša interesovanja, uverenja, razočarenja, misli i zamisli, duh, strasti i boli. Naš dom govori o istoriji osećanja koja su se u njemu odvijala,  mesto obitavanja našeg „Ja“. Dom je prikaz psiholoških profila ukućana. Njegov izgled, unutrašnje uređenje, miris koji se oseti prilikom ulaska, osvetljenje, prikazuju raspoloženje ukućana, njihovu volju, snagu i nove ideje.

Dom je mesto obnove, mesto nade, utočište u kom se „punimo“ kada nastaju drastične promene u svakodnevnom životu. Mesto isceljenja, jačanja, obnavljanja i mesto harmonije. Dom je mesto preklapanja čovekovog unutrašnjeg univerzuma sa spoljašnjim.

Negde duboko u sebi, uvek se nadamo da nas odmah „iza ćoška“ čeka neka dobra prilika, koja podseća na novo lepo, sveže jutro.

Pitanje glasi: kako primeniti metafizičke tajne, kako bismo transformisali sebe, naše veze i naš svet? Ključ odgovora na ovo pitanje treba tražiti prvenstveno u našoj nameri. Da, u nameri. Namera je temelj gradnje kvalitetnog i zdravog života.

U domu…
Tu je baza naših životnih transformacija.
Tu je mesto stvaranja novih prilika.
Tu je mesto našeg zdravlja, blagostanja i sreće.
Kada  naučite da radite na energiji doma, same će prilike ulaziti kroz vaša glavna ulazna vrata.

Rašćišćavanjem i usaglašavanjem energije u domu čiste se kanali energije u našem životu, a zatim se glavna baza energije prikuplja u jednom energetskom polju, jednoj fokus tački. Fokus tačka je srce doma. Srce doma je sloga, zajednica, snaga, balansiranost i imunitet ukućana. Da bi srce doma aktivirali, potrebno je poraditi na svim perifernim delovima nekretnine.

Dom sredite i bolest sprečite

Feng Shui ne može da izleči teško, hronično obolenje, niti može da zameni lekara opšte ili alternativne medicine, ali može da učini vrlo bitne stvari za zdravlje osobe. Prvenstveno treba obratiti pažnju u kakvom je stanju određeni deo prostora i na koje organe se odnosi. Ako je nered u tom delu prostora, onda može da dođe do energetskog zastoja u određenom delu tela.

Kao što želimo da naše telo bude zdravo i u formi, pa se zato na razne načine brinemo o njemu, tako, na isti način, naša kuća i sve što nas okružuje zahteva našu pažnju. Sada je pravo vreme da poradite na svakom kutku u vašem domu.

Feng Shui medicina doma

Dijagnostika delova prostora:
* ulazni deo – ulaz Qi energije i novih mogućnosti – organ: usta, zubi, štitna žlezda
* prijemni deo – dobrodošlica – dah, udah, slika psiholoških profila ukućana
* trpezarija – organi: stomak (želudac, slezina, pankreas)
* dnevni boravak – duhovni centar doma – organi: srce i tanko crevo
* kuhinja – post natal Qi – organi: jetra i žuč
* terasa – još veće mogućnosti za ukućane – udah
* spavaća soba – mesto ličnog života – organi: pluća i debelo crevo
* kupatilo – loš Qi – organ: bešika i bubrezi
* podrum – prošlost, sudski sporovi – deo tela: stopala
* tavan – budućnost, misli, ideje, ciljevi  – deo tela: glava, kosa

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

 

Back To Top
Search