Skip to content

Srce doma = Ritam života

Vaš dom oslikava vaše unutrašnje stanje gotovo jednako kao i vaše telo. Stara nekretnina, isto uređenje = dugogodišnja stagnacija. Sve to se odražava na vaše ideje, misli, energiju i život.Vašu ličnu svest možete promeniti kada menjate energiju u vašem domu. Nova nekretnina = novi život, renoviran deo prostora = nove ideje. Radom na enegiji doma, radite na energiji svog života. Vii ritam stvarate.

Uz pomoć toga kako dom izgleda može se saznati o međuljudskim odnosima u njemu.  Možete „otkriti“ da li je sadašnje emotivno stanje ukućana u redu i čega treba da se pripaze u budućnosti. Postoji jedna bitna stavka po kojoj možete odrediti stanje ritma života ukućana – to je dijagnostika centra prostora.

Svaki prostor, bilo kog oblika, ima svoj centar. Kao što ljudski organizam ima organ koji radi kada svi drugi spavaju, tako i nekrentina ima svoju ključnu tačku sloge, imuniteta, zdravlja i ljubavi a to je: centar svakog prostora. Centar prostora pripada oblasti srca nekretnine.

Ako je srce prostora ugroženo negativnim elementima konstrukcije ili postavke (kupatilo, toalet, stepenice, ostava, kuhinja)  nakon par godina od početka korišćenja prostora, počeće da se pojavljuju neočekivani problemi.

Stepenice u srcu doma
Stepenište u centru kuće smatra se izuzetno lošim. Ako ste se preselili u kuću koja ima stepenište u samom centru, možete koristiti Feng Shui korektivne sisteme da popravite situaciju. Međutim, ako ste u procesu renoviranja vašeg doma i razmišljate da imate stepenište u centru, definitivno  je savet da izbegnete ovu postvaku.

Negativnost stepeništa u srcu doma može da se ublaži postavkom kristalne rasvete. Bočna rasveta se koristi za zatvoreni tip stepeništa i za ono stepenište koje ima zidnu konstrukciju između dva reda;  ukoliko  postoji mogućnost da se iznad stepeništa postavi  kristalna plafonska rasveta, to takođe predstavlja dobru korektivnu meru u ovom delu prostora.

Kristali će ublažiti prejaku, razornu energiju strujanja energije ka dole ili gore.

Kupatilo u centru doma
Kupatilo je mesto koje poslednje vidite pre odlaska na spavanje i prvo koje posetite ujutru. Ali, kupatilo je mesto gde se čisti ljudska aura, gde se telo oslobađa otrova i svih negativnih sadržaja. Da li mislite da metafizičkim sistemom ne deluje loše na ljubav, odnose, slogu, razgovor, emocije i imunitete kada se nalazi u centru prostora?

Jedini korektivni lek koji može da ublaži njegovu poziciju ovde jeste postavka resa sa spoljne strane vrata.

Ako imate vrata kupatila koja se otvaraju ka spolja (kao protivpožarna vrata) tada jedini lek može da bude fototapet (staza, prolaz, put, grad) sa spoljne strane vrata.

 

                         Vizuelno, u metafizici tajna kaže da sve što se ne vidi, to i ne deluje.

Kuhinja u centru doma
Kuhinja nikad ne treba da bude locirana u centru stana ili kuće. Centar stana ili kuće (središte prostora) je deo  u kojem treba da cirkuliše mirna Qi energija. Centar je srce doma i nije dobro da se tu stvara nepotrebno ubrzan rad tj. srčane ,aritmije’.  U ovakvom domu nema pravih emocija među ukućanima ili uopšte nema emocija (osoba živi sama).

Imati kuhinju u centru doma je isto kao da spaljujete srce istog. To stvara nestabilnost, duge periode samoće i slab imunitet koji dovodi do zdravstvenih problema.

Zapamtite, kuhinja uvek treba da bude na jednoj strani kuće, a ne u centru.

 


Centar doma je poznat i kao ,Nebesko srce’, centralna tačka između neba i zemlje.  Uvek mora da bude miran, tih, i da poseduje yin svojstva. Kuhinja je yang, i kada je u centru doma, prekida Qi, što utiče na mnogobrojne bolesti.


 

 Dom bez srca
Penthouse, velika kvadratura, centar grada, prelep pogled, a osoba sama. Osoba stoji i gleda kroz prozor. Razmišlja:  ,,Tako smo imali lepe planove za zajedničku budućnost. Nismo žalili ni jedan dan uređenja, ni jedan cent potrošen. I…, ona je otišla. Napustila je ovaj prelep stan. Ostao sam sam’’.

To donosi rupa (nedostajući deo ili deo kojem pripada površina lifta zgrade)  u centru prostora.

STUB, GREDA, KAMIN, VODA (akvarijum), DIMNJAK, GREDA  jesu konstruktivni elementi koji su razorni za centar prostora tj za srce nekretnine.


Oslobodite centar, aranžirajte, dve fotelje i stočić, postavite zajedničke fotografije ili  porodične slike, aktivirajte srce i osetićete kako lepše dišete, kako imate nove ideje, kako se sve lagano menja na bolje.

Otkucaje ritma srca svog doma stvarate onako kakvi želite da oni budu.


 

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search