Skip to content

Kada kuća stari duša pati 

U dvorištu se ne sedi, roštilj se ne koristi, drvenarija gubi boju…Deo fasade na jednom ćošku otpao je.  Unutrašnjost doma nije okrečena više od pet godina. Zatečeno stanje na terenu: kuća stari = duša pati.

 

Prijateljstva umiru, karijera stagnira, a ljubavi nema. Ukućani imaju u sebi manjak energije, bezvoljnost, lošu rutinu i mrzovolju. Njihovo redovno, često i  jedino osećanje jeste dosada.

Ovo je prikaz kontinuiranog pada energije vašeg doma.  Dobar psihofizičko stanje, bez obzira na prihode koje imate, zahteva konstantno održavanje energije zidova, soba, celokupnog prostora (za kuće i pripadajuće dvorište, za stanove terasa). Ne postoji sredina ili polovičnost. Ako je dom sređen, ne sme da bude terasa pretrpana ili u neredu. Ona je vrlo bitan deo vašeg doma.


Ako krov negde propušta i curi – pojaviće se problem sa opadanjem kose.

Ako plafon ima fleke, ili deo tavanice je otpao –  vi nematenovih ideja, niti životnih ciljeva.

Ako su nastale rupe u podu, fugne se potrošile – ni vaša ušteđevina ne postoji, sve je nestalo, potrošilo se.

Ukoliko je polomljena roletna koja je spala i stoji nakrivo – to otežava sliku koju treba da vidite u svom životu. A možda slabi i dioptrija na jednom oku.


Prvi i najvažniji korak jeste donošenje odluke, odluke da ćete promeniti svoj način života. Nezadovoljna osoba svojom kilažom, kada donese odluku preuzeće sve da se vrati na zadovoljavajuće stanje svog tela. A da li osoba, nezadovoljna svojim životom, uopšte pogleda stanje svoje nekretnine?

Feng Shui nudi zdrave načine vladanja energijom svog okruženja.

 

Sve, ali sve što duže od dve godine niste koristili ili pomerili, počevši od garderobe koju niste nosili, preko nekorišćenih ili pretrpanih prostorija,  do velikih i teških komada nameštaja,  počinje da stvara blokadu i stagnaciju u vašem životu. Kada prođe još koja godina…vaše telo gubi lepu konturu, misli postaju konfuzne, nastaje osećaj nezadovoljstva unutar sebe, koža stari, vaš svakodnevni život postaje rutina a duša tuguje.

Sve prebrišite, očistite, operite presložite. Sve što je napuklo, iskrzalo i  staro, bacite. Sve u svom domu, počevši od ulaznih vrata,  ispremeštajte i generalno sredite.  Popravite sve što ne radi, svaku slavinu koja curi popravite ili zamenite jer onda će prestati i problem sa sinusima.

Otvorite sve prozore i pustite da dom prodiše. Pustite novi život da uđe u vaš prostor. Oslobodite dušu svoju. Prodišite i vi.

Renovirajte, preuredite, okrečite, stavite nove zavese i jastučiće – neka ljubav uđe u vaš dom. Pokažite ljubav domu i one će vas nagraditi osećajem sreće.

Nemate mogućnost plaćanja molera = sami prekrečite. Nije sada vreme da kupujete nove zavese = kupite platno na kilogram i sami sašijte.

Ne treba da postoji reč koja počinje na slova ,n’ (ne mogu, ne znam, nisam siguran/na, nemoguće je…). Svoj život u svoje ruke. Da, teško je kada ste blokirani, teško je dobro ,videti’ i doneti odluku, ali počnite od prozora. Sve oko njih rasčistite, i saksije sa cvećem, i kutije na simsu, i sve što ne treba. Oni su vaše oči, oni su vaš ,pogled’ u budućnost, vaše vizije…

 

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajtawww.fengshuitajne.com na kraju teksta.

 

Back To Top
Search