Skip to content

Stvori stan za napredak

Stvori stan za napredak

Kako ćete urediti stan koji ste kupili, ili iznajmili? Naravno, na osnovu Vaših unutrašnjih potreba i Vašeg jedinstvenog pogleda u budućnost. Odabran način uredjenja će se odraziti na Vašu unutrašnju energiju, te i na mnoge aktivnosti koje su deo Vašeg funkcionisanja na dnevnom nivou. Savete za uredjenje doma treba uzeti u obzir, jer ne znate kakve su granice i mogućnosti nekretnine koju ste kupili.

Odabir kvadrature stana

Prvi korak ove odluke se odnosi na Vaše buduće planove. Ukoliko planirate da živite sami, nije poželjno odabrati stan sa tri spavaće sobe. Problem bi, naravno, predstavljao višak praznih, neiskorišćenih soba. Sobe su „organi“, te bi, tako, nakon odredjenog vremena moglo da dodje do zdravstvenih problema, pogotovo ako bi neka od neiskorišćenih soba služila kao skladište. Takodje, čak i samo jedna soba koja se ne koristi u odredjenoj kompasnoj direkciji prostora stvara zastoj (na primer: sever – karijera, stalni počeci „od nule“, te i nepronalaženje životnog puta). Ukoliko se nalazite u datoj situaciji – tada je potrebno da od jedne (neiskorišćene) sobe napravite radni deo, a od druge mesto za vežbanje, relaksaciju ili odmor.

Jedna naša klijentkinja živi sama u velikom luksuznom trosobnom stanu. Od jedne sobe je napravila radni prostor, a od druge svoj slikarski atelje. Slikanje je njen hobi. Energija ove nekretnine je izvanredna. Svuda se oseća prijatna i pozitivna atmosfera. Ne postoji osećaj da ona živi sama.

Ulazni hol prosperiteta

Prednja ulazna vrata treba da se otvaraju ka dobro osvetljenom predsoblju. Ulazni deo treba da otkriva veći pogled na stan, da pruža osećaj radosti i ugodnog života. Obavezno kreirajte kutak dobrodošlice u ovom delu. Dobrodošlica se odnosi na: energiju, novac, nove mogućnosti i goste.

Ako je ulazni deo mali i previše taman, možete očekivati nezadovoljstvo, bolest i novčane probleme (jer premalo Qi energije ulazi u Vaš dom). Prijatan izgled ulaznog dela može da se postigne postavkom jače rasvete i staze na pod.

Ukoliko postoji deo zida ispred kog možete da postavite komodu ili da okacite zidnu policu, onda, na istom, aranžmanom šarenog cveća i mini-dekoracijama napravite Vaš oltar dobrodošlice.

Prostorija preko puta ulaznih vrata

Soba u koju gledate sa ulaznih vrata (kada udjete u Vašu nekretninu) ima uticaj na Vaš život.

Ukoliko je u pitanju trpezarija
* sretan i uspešan zivot, ali je neko od ukućana stalno gladan.

Ukoliko je u pitanju dnevna soba
* dobar društveni život i bliskost sa članovima familije.

Ukoliko je u pitanju kuhinja
* prevelika konzumacija hrane, gojaznost.

Ukoliko je u pitanju spavaća soba
* loš intimni život, osećaj umora i slabašne (nedostatka) energije.

Ukoliko je u pitanju radna soba
* ključni životni cilj jeste poslovanje, mada nije dobro da misli budu usmerene samo ka jednoj životnoj oblasti.

Kupatilo/toalet
* gubitak novca.

Veoma je bitno da ono što prvo ugledate kada udjete u Vaš stan bude lepo sredjeno (tj. privlačno). Ukoliko su to vrata od kupatila – kupite ukrasne viseće rese koje ćete okačiti sa spoljne strane istih. Ovim ćete ulepšati osećaj pražnjenja organizma kada pogledate ka tim vratima, te ćete, tako, i da sprečite odlazak Vašeg novca. U svim dekorativnim radnjama postoji veliki izbor (asortiman) šarenih i zanimljivih resa od različitih materijala; izbegavajte kačenje resa koje na sebi imaju kristale, jer nije poželjno da isti upijaju energiju iz kupatila.

Prihvatite i osnažite misao da ste zaslužili da živite bolje. Da treba da živite u prosperitetu i svim oblicima bogatstva. Prijatna atmosfera u Vašem domu Vas može usmeriti na put ka procvatu i otvoriti Vam nova vrata uspeha.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search