Skip to content

Moj dom – moja duša

Moj dom - moja dusa

„Kada niste sretni, vaša duša odlazi da pronađe neki drugi dom…“

-Sandra Drinčić

 

 

Moja duša
Čovekovo prirodno stanje je radost. Kada smo istinski srećni, tada smo u dodiru sa našom dušom. Tada je možemo osetiti. Svakim našim udahom – dubina duše na neki način progovara. To je osećaj kao da znate da imate još jedan život unutar sebe. To je Vaša primarna tačka sreće.

Moj dom kao sveto mesto
Naši domovi treba da budu naša sveta mesta. Mesto gde naše duše treba da uživaju, odmaraju se, te se i obnavljaju, gde treba da budu zadovoljne i srećne. Da li o sopstvenoj duši mislimo svakodnevno ili samo onda kada nam je teško?

Bol i patnja, koje osećamo posredstvom negativnih emocija ili negativnih iskustava, su samo sredstva koja nam govore kako ne treba živeti. Kada naučimo da razaznamo šta nam se dešava, tada možemo da preduzmemo neophodne promene kako bismo se vratili u prirodno stanje i osetili svakodnevnu radost i sreću.

Da bi duša bila zadovoljna, čovek treba da živi:Neutralno stanje
* u domu ispunjenom dobrim vibracijama
* u mirnom stanju uma i duha
* da bude u ljubavi sa svim stvarima i ljudima oko sebe
* da bude povezan sa božanskom energijom.

Tek kada svi navedeni preduslovi budu ispunjeni duša može da bude sretna.

Kako postići sve gore navedeno?

1. Rad na energiji doma = dobre vibracije u domu
Svaki dom ima svoju energetsku vibraciju. Rad na energiji doma je obavezan kao i rad na sebi, svom telu, organizmu, zdravoj ishrani i mislima.

Sistemi energetskog rada na domu su:
* energetsko pročišćenje (kađenje, dimljenje, brisanje rastvorom biljaka i soli)
* blagoslov doma (upotreba tamjana i izgovorenih molitvi)
* promena pozicija nameštaja barem jednom godišnje
* osveženje zidova ulaznog hodnika ili dnevnog boravka novom bojom, svake druge godine
* redovno osvežavanje prostora prskalicom sa vodom u kojoj su se nalazile latice cveća.

Otvaranje srčane čakre2. Ući u neutralno stanje = miran um
U stanju neutralnog uma se postiže unutrašnji mir. Time ne dozvoljavate da loše stvari deluju na Vas a, samim tim, ne širite negativnosti unutar prostora koji koristite. Tada je Vaša duša mirna.

Neutralno stanje se postiže vrstom aktivne meditacije „isključivanja“ emocija. Dve tehničke stavke su bitne: kada počnete da slušate (čulno primate) negativnosti, tada Vaš jezik podignite na nepce, čime ćete blokirati mogućnost prijema datih negativnosti, dok se druga stavka odnosi na obraćanje pažnje na neku prirodnu stvar u okruženju (npr. pogledom kroz prozor), čime skrećete misli sa negativnosti i ne „upijate“ ih u sebe.

Shvatite, da svaka negativna pojava predstavlja momentalni problem, koji je manifestacija dela svakodnevnog životnog ritma, i isti ne treba prihvatati emocionalno, već samo tehnički. Tada nećete naškoditi niti sebi, niti energiji Vašeg prostora.

3. Otvoriti srčanu čakru = biti u ljubavi sa svime i svima oko sebe
Srce je mesto ljubavi, dok su vene i arterije prenosioci radosti. Tao tajna kaže da svaki dom ima svoje srce. Hodnici u domu predstavljaju vene i arterije, predstavljaju cirkulaciju energija naših domova i prenosioce radosti kroz prostor. Sredite Vaše hodnike, te u njih postavite neke šarene dekoracije kako bi bili veseli, a srce doma aktivirajte postavkom slike ljubavi, zajedništva ili postavkom oltara za ljubav.

Otvaranje srčane čakre se postiže meditacijom u kojoj, nakon opuštanja svih mišića, zamišljate Vaše srce kao prelepi svet koji se otvara i menja kroz čitav spektar duginih boja.

Blagoslov4. Blagoslov = povezanost sa Božanskom energijom
Božanska energija treba da ispunjava svaki dom. „Mir kući ovoj“ – da li ste to nekada izgovorili prilikom ulaska u Vaš dom?

Blagoslovite Vaš dom svakog puta kada mu prilazite, te i svakog puta kada ga napuštate na određeni vremenski period, jer je Blagoslov upućivanje ljubavi zaštite i sreće nekome ili nečemu.

Back To Top
Search