Skip to content

Feng Shui & tradicionalno unutrašnje uređenje

 Feng Shui & tradicionalno unutrašnje uređenje
Raspored prostorija u kući

Prezentacija i uporedna analiza:
Ivan Filipović – dipl. ing. arh.
Sandra Drinčić – dipl. Feng Shui stručnjak

 

 

Ulaz:

Ulaz

Arhitektura
Naspramno postavljanje ulaza i izlaza u kuću sa aspekta komfora nikada nije bio dobar izbor i izbegavan je u praksi. Najjednostavniji razlog za ovo nalažen je u nastanku ’’promaje’’, odnosno nepovoljnog strujanja vazduha kroz kuću.

Feng Shui
Vrlo važan aspekt kretanja energije kroz kuću, osim zdravlja, predstavlja i novac. Ako se ulazna vrata nalaze naspram izlaznih, tada će novčana sredstva koja uđu u taj dom iz istog i da „izađu“, bez dužeg zadržavanja.

Hodnik:

Hodnik

Arhitektura
Ulazna partija je prvi deo sa kojim se susrećemo kada u ulazimo u kuću. Ona je „ogledalo“ kuće, odnosno prvi utisak posetioca o ukućanima. Stoga je važno da bude pregledna i uredna.
Pozicija ogledala u ulaznom holu nije povoljna zbog namene samog ogledala kao elementa koji zahteva zadržavanje, a hodnik je prolazni i prometni deo kuće.

Feng Shui
Ulazni hodnik, kao deo „dobrodošlice“ gostu i energiji, treba da bude dobro osvetljen i bez vidljivih cipela poređanih pored ulaza, jer iste donose bolest ukućanima. Ogledalo ni u kom slučaju nije poželjno, jer svojim odrazom „vraća“ sve ono što je ušlo u ovaj dom.

Spavaća soba:

Ulaz u spavaću sobu:

Spavaća soba

Arhitektura
Bočna pozicija vrata u odnosu na krevet u spavaćoj sobi, samim tim što omogućava najbolji pregled ulaska u spavaću sobu, pruža i najveću mogućnost za odmor. Pozicija ulaznih vrata iza ili naspram kreveta dovodi do nepreglednosti, odnosno osećaja uznemirenosti osobe koja spava.

Feng Shui
Krevet naspram ulaznih vrata spavača može da odvede u loše zdravstveno stanje. Od pozicije kreveta u odnosu na ulazna vrata u sobu zavisi i prijem Qi energije koja ulazi u ovaj veoma bitan deo doma.

Ljudska aura se odmara i obnavlja u toku sna. Ključno je da osoba ne bude pozicionirana na toku zračenja i da raspored nameštaja u spavaćoj sobi obezbeđuje dobar protok energije radi zdravlja i dobrih partnerskih odnosa.

Pozicija prozora u spavaćoj sobi:

Pozicija prozora u spavaćoj sobi

Arhitektura
Kao i u bilo kojoj prostoriji i kod pozicioniranja kreveta u spavaćoj sobi je potrebno voditi računa o izbegavanju negativnog uticaja strujanja vazduha, odnosno ’’promaje’’. Samo pozicioniranje kreveta uz neki od zidova onemogućava dobar pristup krevetu. Naročito je nepovoljno postavljanje kreveta ispod ili uz prozor, jer se time dodatno narušava komfor i intima spavaće sobe.

Feng Shui
Ukoliko je krevet jednom stranom pozicioniran tik do zida, partner koji spava sa „spoljne“ strane će da dominira vezom ili brakom. Takođe, ako je krevet pozicioniran tik pored prozora, tada spavanje na istom može da izazove mnogobrojne zdravstvene probleme (u zavisnosti od toga gde se, u odnosu na telo spavača, nalazi prozor).

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search