Skip to content

Feng Shui enterijer koji donosi prosperitet

Od definitivne odluke da je stagnaciji došao kraj…..do maksimalnog prosperiteta.

Podsvest ne zna da li je nešto je skupo ili jeftino, već prihvata ono što joj vidno polje pošalje.

Kada osoba dugo godina živi u istoj nekretnini, na istom mestu, u istom enterijeru, energija okruženja počinje u njenom životu da stvara stagnaciju. Prvobitno interesovanje za metafizičke tajne, prelazi u shvatanje da treba da se donese odluka da je osoba spremna na nove životne puteve i budući prosperitet. Tada transformisanje dotadašnjeg načina života, počinje odabirom odgovarajuće nove nekretnine koja se oprema u kompletnom profesionalnom Feng Shui projektu i enterijeru.

Novi životni plan
Realizacija zamišljenog novog životog plana počinje proračunima koji se odnose na izbor lokacije, analize okruženja, izbor spratnosti, odabir stambene jedinice, i to sve na osnovu datuma rođenja vlasnika. Nakon toga, radi se Feng Shui projekat nekretnine, radiestezijski pregled mogućeg negativnog štetnog zračenja, dizajn enterijera i proizvodnja odgovarajućeg nameštaja, i pred samo useljenje obavezan Space Clearing – pročišćenje prostora.


Istinita priča iz prakse
,Od minimalnog Interesovanja do neplaniranih dešavanja’
Pre dve godine započet je rad na poslovnom prostoru klijenta koji je nakon dugogodišnje stagnacije, a prethodno, poslovnog pada velike kompanije koju je imao u ličnom vlasništvu, raspolagao iznajmljenim prostorom za minimalno poslovanje.
Pad sa 60 na tri zaposlena, iziskivao je veoma studiozne proračune , detaljne analize mogućnosti klijenta kako bi poslovanje ponovo aktivirao. Takođe, zahtevao je i vrlo ključan Feng Shui projekat koji će sve to stabilizovati a uporedo, napraviti i dobru analizu psihološkog profila klijenta i duži vremenski period pratiti njegove ,adaptacije’ ka metafizičkim sistemima.
Zatečeno stanje po pitanju nekrentina, u momentu kada je potpisan ugovor o pružanu usluga od strane Feng Shui Instituta, klijent je raspolagao sa: iznamljen prostor za privatnu firmu i iznajmljen prostor za stanovanje.

Prvi korak uspeha Feng Shui projekta poslovnog prostora prikazan je kroz realizovan Feng Shui Business plan koji je nakon uređenja poslovnih prostorija podigao poslovanje (neplanirano od strane klijenta) na nivo privatne proizvodnje dela proizvoda koji se do tada uvozio i iznajmljivanje duplo većeg prostora. Samim tim došlo je do velikog poslovnog pomaka a takođe i do ,jačanja’ misli, zamisli i postavljanja novih ciljeva, klijenta.

Privatno, ni jednog momenta klijent nije posmislio, od početka zajedničkog rada na Feng Shui projektu poslovnog prostora, da će kupiti stambenu jedinicu u svom vlasništvu. Tako kreću promene koje su stvorene metafizičkim principima življenja.


Koncept stvaranja uređenja enterijera predstavlja dozu zavođenja , ekskluziviteta i naravno, osnovnu svrhu realizacije dobrog budućeg prosperiteta. U ovoj stambenoj jedinici Feng Shui projekat je stvorio enterijer koji istovremeno, zrači otmenošću i prijemčivošću, pa uz to, održava i osećaj elegancije a raspolaže kvadraturom od samo 48 kvm i sve to je urađeno sa standardnim budžetom.

 

 

 

Ključne vrednosti

Svrha ovakvog uređenja jeste da Feng Shui projekat uključi i dizajn koji će da stvara frekvenciju prosperitene energije za korisnike. Podsvest ne zna da li je nešto je skupo ili jeftino, već prihvata ono što joj vidno polje pošalje. Zato je vrlo važno shvatanje ključnih vrednosti onoga što želite da postignete elementima uređenja.

Kreiranje “mentalne mape” zamisli i mogućnosti klijenta u dizajnu prostora ( u skladu sa njegovim psihološkim profilom, poslovnim mogućnostima i njegovim godinama ) realizuje postizanje zadatih ciljeva.

Izuzetno su bitne sve teksture i vizuelni prikazi: šta će klijent da oseti, vidi, dodirne i čuje kada uđe u prostor. Prostor se u toku rada na Feng Shui projektu, u kontinuitetu posmatra, u strukturu zidova tka se psihološki profil korisnika, a dizajn predstavlja aktivaciju vizije jednog Feng Shui stručnjaka koja se odnosi na sve lične sposobnosti klijenta, kojih nije ni svestan (proširenje poslovanja, promena delatnosti, promene u emotivnom odnosu itd.)

Snaga ,neba’ u domu
U okviru projekta, upotrebljena je forma kruga na par mesta. Krug je simbol neba, simbol koji prikazuje energiju kovanog novca. Krug sublimira tri tačke (plafon, zid i trpezarijski sto) i time osobi koja tu boravi pruža osećanja živosti i ushićenosti, osećanja koja su usko povezana sa slobodnim tokom formi u prostoru.
Ako zamislite da su na ovim mestim, umesto krivudavih formi takođe korišćene pravolinijske forme – bio bi postignut suprotan efekat, baziran na previše rigidnosti. A rigidnost stvara krutost.
Pozitivna implikacija primene dizajnerskog rešenja “kristalnog plafona” je da pomaže pri stvaranju osećanja prosperiteta, ali i topline i zavođenja.

Razigranost u dnevnom boravku

Atmosfera razigranosti i zavođenja postignuta je i toplo žutom ugaonom garniturom čime smo bili slobodni da “podignemo ulog” uvođenjem minimalističkog ekskluziviteta i elitizma u dati prostor.

Ulaskom u duhovni centar doma, tačnije dnevni boravak, za stručnjake alternativne medicine i metafizike , uočljiv je dizajn polica na zidu. Zid u dnevnom boravku sadrži najbitniju tajnu alternativne dijagnostike i dijagnostike prostora, a to je prisustvo pet elemenata u enterijeru. Glavni zid ,obukli’ smo u produktivan ciklus elemenata koji stvara budući prosperitet korisniku prostora.

Spavaća soba zdravlja i ličnog zadovoljstva

Ali, ne zaboravimo činjenicu da smo želeli da stvorimo okruženje koje je, istovremeno, i prijemčivo. Glavno čulo domaćina podstakli smo uticajem na čulo dodira. Određeno raspoloženje ,prizvali’ smo velikodušnom primenom prelepe kadife na tapaciran deo dušeka. Ovo stvara osećaj luksuza, prijatnosti i opuštenosti u spavaćoj sobi.
Feng Shui design Sandra Drinčić spavaće sobe, sa ugraviranim aktivatorm ,Cveće života’ u pločaste materijale elemenata nameštaja, dodatno je energetski upotpunio kompletan Feng Shui projekat stana.

Welcome note

Kao što se dočekuju dragi gosti, još veću gostoprimivost treba da se ukaže dobrim energijama. Na spoljnom panelu ulaznih vrata postavljen je activator dobre eneegiej ,Cveće života’ na plastičnoj gravuri. Kada se vrata stana otvore, osmeh na licu treba da bude prisutan prvo vlasniku,kao i osećaj unutrašnjeg zadovoljstva a nakon toga i svakom gostu koji kroči u ovaj prosotor. Dobrodošlica je prikazana malim deko elementom na komodi pored ulaznih vrata.

Za dobar porodični prosperitet (napominjemo kako materijalni , tako i duhovni) kuhinja ima najbitniju tačku u dizajnu enterijera. Koju vrstu energiju emituje tako će da budu aspekti zdravlja i finansija ukućana. Odlična komunikacija postignuta je okruglim stolom koji fizički razdvaja i metafizički povezuje dnevni boravak sa kuhinjskim delom. Na ovoj kvadraturi, kuhinji je pripao najveći ugao prostora kako bi odisala velikom količinom prosperitetne energije.

Osvetljenje stvara raspoloženje

Pravilna upotreba osvetljenja predstavlja finalni deo čitave ove “slagalice” životnog prostora budućih korisnika. Kristalnom rasvetom istaknuti su ključni delove prostora. Prevashodno, deo iznad trpezarijskog stola a zatim pogled ka LCD TV aparatu. Integrisanjem kolaža – zidno usmerenog raspršenog pozadinskog svetla, učinili smo 3D efekat mini bioskopske postavke u ovom delu prostora.


Cilj projekta sadržan je u stvaranju “toka”, tj.iskustva “lebdenja”, tako da se osoba, pri kretanju kroz ovaj prostor, osim osećaja prosperiteta, oseća potpuno oslobođena od stresa. Bitno je naglasiti da će ono što osećamo, dok se krećemo kroz određeni prostor, uticati na naše sveukupno iskustvo i spremnost na svakodnevnicu ličnog procvata.


 

OVO JE PRIKAZ RADA UREĐENJA ENTERIJERA SISTEMOM ,KLJUČ U RUKE’ FENG SHUI DESIGN SANDRA DRINČIĆ. Kada odlučite da kupite novu nekretninu, shvatite da će ona biti smernica ka putu kojim ćete hodati u narednom periodu života, zato neka bude nekretnina vašeg prosperiteta.

 

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search