Skip to content

Feng Shui drevna tajna

Feng Shui drevna tajna

Feng Shui

Feng Shui – vetar i voda. Vetar se krece i nosi sa sobom energiju vode negativnih jona, koji su veoma korisni za ljudski organizam. Feng Shui predstavlja tokove energije koji nisu vezani samo za koriscenje prostora. Svaka osoba ima svoju energiju, kao sto i svaki prostor ima svoju, a okolina svoju. Uskladjivanje razlicitih vrsta energija pravi i razlicite vrste Feng Shui tehnika.

Nauciti tajne metafizickih sistema uskladjivanja energija oko sebe moze svako, ali rad na sebi je veoma bitan, jer je covek jedan od tri faktora uticaja.

Prvi faktor – Nebo

Nebo se odnosi na sudbinu, na zivotne puteve koji su osobi dati prilikom rodjenja. Izbor uvek postoji, i na neki nacin se moze odabrati put kojim ce osoba proci (ako zeli da vlada energijama oko sebe i svog zivota). Prepustanje je jednostavno, ono podrazumeva odustajanje od akcije da bi se odrzala kontrola.

Covek ima mogucnost sopstvenog uticaja na licne akcije i licne izbore koje cini u zivotu. Njegova uverenja, obrazovanje, akcije i, konacno, prave odluke uticu na njegov zivot. Covek svakodnevno treba da radi na sebi, svom organizmu i svojim mislima.

Zemlja se odnosi na zivotnu sredinu u kojoj osoba zivi ili radi. Na prostor koji koristi. Njegovu uskladjenost sa osobom i njegovo uredjenje.

Feng Shui & Space Clearing uticu na to kako ce osoba biti uskladjena i sretna na zemljistu i prostoru na kom zivi i radi.

Sva tri navedena faktora su medjusobno povezana. Ni jedan ne fukcionise izolovano od drugog. Bez njihovog sklada, onaj deo na kom se ne radi daje manjak od 30% nezadovoljstva u zivotu.

Feng Shui se automatski pripisuje Kinezima i njihovim verovanjima, ali je on i kod nas postojao od pamtiveka. Kinezi su bili narod koji je uvek tezio harmoniji s prirodom, ziveci u skladu sa njenim pravilima kako bi sebi olaksao zivot. Isto je vazilo i za sve nase pretke, koji su veoma dobro znali kako se uskladiti i ziveti u skladu sa pravilima energije neba i zemlje. Tajna kaze da sve sto covek ucini prirodi, dobro ili lose, to ce mu se pre ili kasnije vratiti.

Mozemo reci da je Feng Shui nauka koja se bavi stvaranjem zdravog okruzenja, vodeci racuna o tome da se ponasamo u okviru pravila koje nam je priroda dala.

Nekada se ova nauka zvala Kan Yu, sto u prevodu znaci „nebo i zemlja“, sto je oznacavalo uticaje nevidljivog sveta na fizicki svet. Jer sve sto se nalazi oko nas ima svoj energetski potencijal i odredjenu frekvenciju. U ta stara vremena govorilo se:

„Prvo podigni glavu i pogledaj nebo iznad sebe (nebo je otac). Pa onda spusti glavu i pogledaj ono na cemu stojis i sto te okruzuje (zemlja je majka).“

Kasnije se naziv Kan Yu (nebo i zemlja) pretvorio u Feng Shui (vetar i voda), jer su vetar i voda posrednici izmedju neba i zemlje.

Vladari

U vreme kada su Feng Shui strucnjaci bili veoma cenjeni od strane vladara tog doba (770 – 475. Godine pre Hrista), ni jedna stvar nije bila uradjena bez konsultacije sa njima. Vladari su ih cuvali kao najdragocenije blago. Vladari koji su imali svoje Feng Shui savetnike, bili su u prednosti pred svojim protivnicima. Odavanje tajne bi se kaznjavalo, u to doba, smrcu.

Znanje

Feng Shui majstori bi svoje znanje prenosili samo svojim potomcima, a isto je ostajalo unutar familije. Dan danas vaze ta pravila, i jedini pravi Feng Shui strucnjaci su oni koji su na taj nacin primili znanje, a sve drugo je komercijala.

907. godine pre Hrista, u vreme pobune ,zutih bandita’, kraljevski Feng Shui strucnjak bezi sa dvora u planine severozapadne pokrajine Ciang Sze, i tamo pocinje da pomaze okolnoj sirotinji. I na taj nacin pocinje da se sire ova znanja…

Back To Top
Search