Skip to content

Vaš dom to ste Vi

Vaš dom odslikava vaše unutrašnje stanje gotovo jednako kao i vaše telo. Vašu ličnu svest možete promeniti kada menjate energiju u vašem domu. Radom na energiji doma radite na sebi.

Uz pomoć toga kako dom izgleda može se saznati o međuljudskim odnosima u njemu.

Možete „otkriti“ da li je sadašnje zdravstveno stanje ukućana u redu, i čega treba da se pripaze u budućnosti.

Svaki deo prostora predstavlja drugi organ, drugi deo tela i vrstu emocija. Analizirajte u kom delu prostora imate nered, buđ, vlagu ili jednostavno – koji deo prostora vam se ne sviđa ili u kom delu prostora postoji kvar, i shvatićete zašto imate određene zdravstvene probleme.

Vaše emocije – vodovodne cevi
Cevi, voda i gas u vašem domu, odslikavaju vaše emocije jer voda predstavlja osećanja.
Zapušene cevi označavaju blokirane emocije.
Vodena poplava ukazuje na poplavu emocija i u većini slučajeva na emocije koje su bile negde duboko u vama sakrivene.
Zamrznute cevi pokazuju zamrznuta osećanja.
Slavina koja kaplje pokazuje trajnu potrošenost emocionalne energije, stanje kada kažete sebi: „Ne mogu više ovako“.

Vaši nervi – elektroinstalacije
Da li živite u staroj zgradii ili kući sa starim instalacijama i čudite se zašto je baka pila mnogo tableta za smirenje?
Zašto svaki put kad iskoče osigurači, neko u kući strahovito pobesni?
Elektrika u domu odražava stanje nervnog sistema osobe.
Elektricitet predstavlja vašu ličnu snagu i vaše lično energetsko polje. Bez struje i njenog provoda elektriciteta u yin stanje (mrak, tama, noć) nema života.
Isto tako, bez nervnog sistema naše telo bi bilo nesposobno za funkcionisanje.
Česti, kratki spojevi pokazuju neispunjenost u životu. Ponekad, mogu da prikazuju i ,nepozvane’ goste u domu. Sijalice koje pucaju ili nezadrživo sagorevaju pokazuju nečiju veliku energiju besa.

Vaš dah – ulaz
Glavni ulaz je deo vašeg doma koji igra vrlo važnu ulogu, jer on ne samo da pruža prvi utisak i daje osnovni energetski ton vašem stanu, već predstavlja i simbolički izraz kako vas vidi svet.
Kao što ulazite kroz glavna ulazna vrata u vaš dom, tako i sve druge stvari koje u životu možete da imate, treba kroz ista da prođu.
Svoju nameru za ceo stan i željeni način života, izrazite kroz glavna ulazna vrata (sveža boja, dekoracija, osvetljenje).
Vrata spavaćih soba su mogućnosti osoba koje ih koriste.
Ako su vrata, jedna preko puta drugih, korisnici istih se često svađaju ili jednostavno razmimoilaze u svojim mišljenjima.
Vrata ostave su vrata skrivenih problema. Da li se dobro zatvaraju, da li škripe?

Vaša budućnost – prozori

Prozori su vaše oči pomoću kojih posmatrate okolinu.
Jedna obična radnja kao što je čišćenje prozora, preduzeta da bi se očistio vaš životni put, delovaće na novi pogled u vašem životu, na nove ideje koje ćete imati.

Vaše unutrašnje ja – spavaća soba
Vaša spavaća soba je vaše unutrašnje Ja. Ona se razlikuje od bilo kog drugog dela stana jer odražava vašu unutrašnjost, a svi drugi delovi doma su vaša prezentacija ka spolja.
Mračna i tamna soba predstavlja gubitak samopoštovanja i veoma lošeg ljubavnog života.
Mnogo svetla, sa velikim prozorima oslikava osobu koja je okrenuta ka traženju avantura spolja.
Ogledala su pokazatelj mešanja trećih osoba ili „bića“ u vaše partnerstvo i emocije.

Vaša aura (obnova i čišćenje) – kupatilo
Prljavo i neuredno kupatilo pokazatelj je ličnog mučenja u nekoj vezi koju ne možete da prekinete. Jednostavno niste sposobni da se oslobodite stvari, situacija i osoba koje vam više ne trebaju u životu.
Kada imate osećaj stagnacije u životu, tada je vreme da generalno sredite vaše kupatilo.

Vaša koža – zidovi
To je vaša lepota, svežina, starost, oslonac, odbrana.
Zidovi puni vlage ili buđi mogu doneti hronično kožno oboljenje ali i osećaj nemogućnosti „izlaska iz svoje kože“. Blokiranost nekim životnim situacijama koje ne možete da prihvatite.

Vaše kosti – konstrukcija
Stabilan dom je sigurnost u životu. Od pamtiveka, domaćinske kuće su se  gradile sa čvrstim i jakim temeljom, sa dobrom konstrukcijom. Dom se smatrao sigurnom bazom porodice i mestom odrastanja jakih budućih generacija.
Ako bar jedan stub ispred kuće a kamoli deo temelja ima oštećenja, stekli se osećaj nestabilnosti u životu.

Vaš životni oslonac – pod
Pod predstavlja švrstu podlogu vašeg života. Ako postoje pukotine u podu ili se parket guli, preispitajte se da li u nekom aspektu života stojite na klimavim nogama.

Vaša podsvest i svest – podrum i tavan
Podrum predstavlja podsvest, dok potkrovlje često označava najviša stremljenja, tj. budućnost. Nesređen podrum pokazatelj je nerešenih pitanja i problema iz prošlosti, čak i dugogodišnjih sudskih tužbi.
Sredite podrum i pročistite ga – sredite probleme.
Kada ste očistili podrum, povežite se sa osećajem uzemljenosti. Osetite duh Majke Zemlje kako se izdiže iz poda, protiče vašim stopalima i celo vaše biće ispunjava osećajem mira i sreće.
Potkrovlje ili tavan, predstavlja buduće projekte, zamisli, vaša stremljenja. Ako je nesređen ovaj deo prostora, nemate nove ideje, nove ciljeve, jednostavno stagnirate u životu. Čim sredite ili preuredite ovaj deo prostora, otvoriće se nove životne ideje i zamisli.

Vaš dom je veza sa kosmičkom energijom + zemljanom bazom = stvarajući beskrajno mnogo događaja u životu. Kako budete radili na energiji te konekcije, takvi će vam biti i događaji.

 

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search