Skip to content

Gde sreća ulazi?

Dom koji je lepo uređen, vizuelno lepo organizovan, čist, skladan i bez nereda, jednostavno „miluje“ dušu ukućana. Sigurno se, svakog puta kada generalno sredite vaš dom, upitate zašto češće to ne radite.

Gledano iz Feng Shui perspektive, kada eliminišete sve oblike nereda – nagomilane stvari i one nepotrebne – iz vašeg doma, znači da stvarate prostor za buduće, velike pozitivne pomake.

Lošu sreću u domu predominantno stvara loš ulaz i nagomilani nered. Radom na vašem domu olakšavate sreći da pronađe put do vas. Eliminisanje svih nepotrebnih stvari i reorganizacija unutrašnjeg uređenja uvećava opšte zadovoljstvo i odličan je način za smanjenje količine stresa. Dom, nakon generalnog preuređenja, deluje spokojnije i privlačnije, a stvoren je i prostor za novu sreću u vašem životu.

Dom koji dugo nije generalno preuređen generiše:
* prepreke u svakodnevnom životu
* blokadu novih, pozitivnih vibracija
* glavobolju
* gubitak klijenta
* nemogućnost unapređenja na poslu
* loše raspoloženje.

Gde sreća ulazi? kroz ulazna vrata
Ako vam u životu sve ide poprilično lagano, onda je to znak da ulaz u vaš dom nije loš. Kao što gost ulazi kroz glavna vrata, tako i sreća posećuje vaš dom. Ali, ako je veći broj ukućana koji žive u vašem domu zahvaćeno osećajem loše sreće, nevoljama i preprekama, onda morate poraditi na ulazu u vaš dom.

U svakoj nekretnini, najveći izvor Qi energije ulazi kroz glavna ulazna vrata. Data Qi energija određuje prirodu vaše sreće i utiče na celokupno domaćinstvo.

U Feng Shui sistemu, anatomija kuće je povezana sa našim fizičkim telima. Vrata predstavljaju usta. Na primer, kada u sebe unosimo kvalitetnu hranu, naša tela su dobro hranjena i zdrava. Ali, kada u sebe unosimo lošu hranu ili otrov, čitav organizam zbog toga pati. Na isti način, kvalitet Qi energije u domu umnogome zavisi od sreće koja ulazi kroz vaša glavna vrata.

Kada sreća nije prisutna i ne ide sve tako lako, jedna od metoda transformacije koja se koristi, jeste da se napravi značajna promena na glavnim ulaznim vratima. Obično ovo znači ili zamenu kompletnih vrata sa par stepena odstupanja od prethodne pozicije ili značajan „facelift“ (tj. obnovu) izgleda vrata.

Na šta treba da obratite pažnju u vezi ulaznih vrata:

1.Popraviti sva vidljiva oštećenja
Važno je da vrata budu dobro održavana, da u njima nema rupa, udubljenja i ogrebotina, jer ukućani na osnovu istih mogu da očekuju samo razorene živote.
Napukla vrata mogu usloviti raskid veza u okviru familije!
Rupe simbolišu odlazak novca van doma.

Takođe, analizirajte donji deo ulaznih vrata i ragastol. Ako je boja istih okrnjena ili izmenjena (izbledela pod dejstvom protoka vremena), vreme je za osveženje kolorita.
Ako su vrata vrlo oštećena, tada ih je potrebno kompletno zameniti. Pri kompletnoj zameni vrata, važno je ista budu nova, a ne polovna, bez obzira na to kako izgledaju.
Ako vrata zapinju na podu, tada ukućani teško napreduju i postoji mogućnost ograničenja njihove slobode! Takođe, neko od ukućana može da pati od bolova u jednoj nozi!

2. Popraviti i podmazati šarke
Vrata se moraju otvarati i zatvarati glatko, bez prekida i škripe, i to pod uglom od 90 stepeni. Vrata koja vise na oštećenim šarkama ne mogu da donesu dobru sreću i mogu uzrokovati gubitak vašeg glavnog izvora prihoda, a, takođe, mogu da prouzrokuju bol u zglobovima.
Šarke treba redovno podmazivati, kako bi se vrata lagano mogla otvarati.
Labave šarkeili one koje nisu dobro postavljene u štoku prouzrokuju konfuziju, mentalnu blokadu i mogućnost problema sazubima.

3. Vrata treba da se otvaraju ka unutra
Idealno je kada se vrata otvaraju ka unutra, jer to simboliše ulaz zdravlja, bogatstva i dobrih prilika u vaš dom. Vrata koja se otvaraju ka spolja (npr. protivpožarna) uzrokuju da vaši troskovi budu veći od vaših prihoda. Prilike za napredovanje u karijeri su značajno umanjenepoložajem ovih vrata.

4. Nered u blizini vrata
Qi ne može glatko da teče u dom ako se blizini ulaza nalazi nered (krš). Tajna kaže da se sreća vraća. Stare ili nagomilane novine, cipele, kutije, đubre, te i čiviluk treba skloniti dalje od vrata bez obzira da li se nabrojano nalazi unutra ili spolja. Stanite ispred vrata i proverite sve gore navedeno.

5. Pokvarena svetla ispred ulaza
Prilaz vašim vratima treba da bude dobro osvetljen, jer takav čini vaš Qi zdravim, živim i vitalnim. Svetlo je energija. Ako se ispred vaših ulaznih vrata nalazi pokvareno svetlo ili pregorela sijalica, yin energija se vrlo brzo akumulira. Yin energija privlači lošu sreću u vidu pljačke, nezgoda ili mentalnih poremećaja. Steknite naviku da nefunkcionalna svetla i/ili sijalice menjate bez odlaganja.
Takođe, je dobra ideja da svetla ispred ulaza, tokom par sati u toku dana, budu uključena, kako bi zadržala dobre vibracije ispred vrata, pogotovo u suterenima. U Nemačkoj, ako u toku dana nije uključeno svetlo ili svetleća reklamaispred ugostiteljskog lokala, smatra se da dati lokal ne radi.

6. Boja ulaznih vrata
Sreća ulaznih vrata se svake godine menja promenom položaja Letećih godišnjih zvezda na nebu, a, samim tim, se menja i njihovo dejstvo na ulazna vrata u vaš dom. Svake godine datu sreću možete da poboljšate upotrebom određene dekoracije koja, po sistemu elemenata, predstavlja korekciju (lek ili aktivator) dobrih ili loših Letećih zvezda.

7. Kvaka i brava
Kvaka na ulaznim vratima treba da bude u funkciji i treba da bude dobro pričvršćena. Ako je ista rasklimana, glava porodice ne može da očekuje napredak.
Ako je brava pokvarena ili je nema, ukućani teško zadržavaju pažnju i fokus.

8.Veličina vrata u odnosu na dom
Ako veličina vrata nije u skladu sa veličinom nekretnine, mogu da nastanu problemi.
Prevelika vrata = nestašica.
Premala vrata = pohlepa i podmuklost.

9.Staklena vrata ili zastakljeni deo vrata
Ako ulazna vrata poseduju zastakljeni deo (ili su u potpunosti kreirana od stakla), ukućani mogu da očekuju mešanje drugih ljudi u njihove živote, kao i gubitak kontrole i odvojenost od spoljnih obaveza.
Ukućani gube energiju jer su im „usta“ otvorena.

10.Vrata sa staklo–ogledalom
Kada posedujete GLAVNA ULAZNA vrata koja u sebi sadrže staklo – ogledalo, sve dobre mogućnosti se vraćaju (povlače) i ne ulaze u vaš dom. Ako niste u mogućnosti da zamenite data vrata, ista prelepite mat folijom.

11.Automatski mehanizam zatvaranja vrata
Ista nikada nemojte da ugrađujete u privatni prostor. Neko će držati kontrolu nad vašim životom i u vašem domu će da se pojavljuju neželjene i nepozvane osobe.
U poslovnom prostoru, ovakva vrata postavite samo u slučaju nužde, jer dati sistem (automatskog zatvaranja)blokira dotok novca i dolazak željenih osoba.

12.Space Clearing ulaznih vrata
Tajna kaže da ako ispolirate ulazna vrata, doći će nove mogućnosti u vaš život.
Rastvor za pročišćenje: voda, morska so, jabukovo sirće i isceđen svež limun

Ako želite određene stvari i dešavanja, upotrebite moć etarskih ulja, i Feng Shui sprejeva.

Cimet za novac.
Ulje ruže za ljubav.
Zumbul za „čišćenje“ duševnog bola.
Lavanda za mirnu energiju.
Žalfija za „čišćenje“ loših događaja.
A moćni šafran, za ulazak sreće u dom.

 

KNJIGA ,,FENG SHUI TAJNE ZA SREĆAN DOM’’

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search