Skip to content

Feng Shui za bebe

Feng Shui za bebe

Kreirati Feng Shui sobu za bebu je mnogo više nego dekorisati zidove za njen dolazak. Beba se u prvih par meseci života nalazi u spavaćoj sobi roditelja. To nije samo iz praktičnih razloga, već je novorođenčetu potrebno puno pažnje, ljubavi i nege, kao i zaštita blizinom majčine sure.Emocionalni i telesni dodiri oba roditelja, kao što su, na primer – glas majke i njena pesma, kao i očevo tepanje, su vrlo važni za bebin razvoj.

* Da li je roditeljska soba u mirnijem delu stana (u pozadini stana)?
* Da li ima dovoljno mesta izme
đu kreveta i kreveca?
* Da li krevetac stoji ispod prozora?
* Da li se krevetac nalazi ispod kosine?
* Da li soba ima dovoljno sun
čeve svetlosti?

Ovo su neka od ključnih pitanja vezana za uređenje sobe u koju ce stići novorođenče. Pravilnim uređenjem sobe, u kojoj će beba da bude, omogućavate dobar razvoj, napredak i zdravlje vašoj bebi.

Okolina poseduje energetsku snagu koja nije za potcenjivanje. Prostor, predmeti, boje, protok energije u sobi, a naročito pozicija kreveca – utiču na razvoj bebe. Da li će beba spavati na poziciji gde se nalazi negativno štetno zračenje, ili pored zida sa kuhinjom ili kupatilom?!

Feng Shui pruža razne mogućnosti za pravilnu poziciju postavke kreveca za bebu, kao i za pravilno korišćenje energije prostora kako bi se beba osećala dobro i imala najbolje uslove za zdrav napredak i razvoj.

Praktično, beba treba da se nalazi u blizini majčine aure do šestog meseca (majka štiti i energetski čuva bebu). Nakon toga, poželjno je da se odvoji u drugu sobu.

Krevetac ne sme da se pozicionira tako da jednom bočnom stranom bude uz zid sa kuhinjom ili kupatilom. Beba ce u tom slučaju da ,bezi’ od tog zida, da ima nemiran san i češće da plače. Njeno biopolje (aura) veoma je osetljiva na energiju iz okoline. Ako je ovo slučaj u vašoj sobi, i nemate mogućnost značajnijeg pomeranja kreveca, isti pomerite bar 5 cm i postavite na taj zid asuru od bambusa ili trske, kako bi, ista, koliko toliko ublažila negativnost (samo u visini rešetki na krevecu).

Idealna pozicija kreveca jeste uzom stranom uzglavlja do zida, tako da beba ima dobro uzglavlje, a obe bočne strane treba da budu slobodne (da se ne nalaze uza zid). Ovim položajem kreveca beba ima povoljan energetski tok oko prostora gde spava, što izuzetno odgovara bebinoj auri i omogućava zdrav razvoj.

Nikako nije dobro da se krevetac nalazi nabijen izmedju ormana i jednog zida. U praksi je pronadjeno mnogo takvih slučajeva, ali je beba, do trenutka datog otkrića, vec imala hronične zdravstvene probleme.

Ogledala nikako nisu pozeljna u spavaćoj sobi. Ista veoma loše mogu da utiču na spavače, a naročito na senzitivne bebi aure. Ako ih je nemoguće izbaciti (zalepljena su za orman) – obavezno je prekrivanje istih u toku noći (neželjeni gosti se ogledaju u njima u toku noći).

Takođe je poželjno da uvek, u ćosku sobe (suprotno od kreveca), bude upaljena lampa koja osvetljava sobu u toku noći. Idealna lampa za tu upotrebu jeste od soli sa Himalaja. Nakon zagrevanja, kristali soli ispuštaju energiju minerala i čine prostoriju harmoničnom, a beba mirno spava.

Poželjna je postavka podne asure, na pod ispod kreveca, jer roditelji ne znaju da li beba spava na nekom delu geopatogenog zračenja. Od pamtiveka se koristila sušena slama u svrhe neutralizacije zračenja, a u današnje vreme je to podna asura od trske.

Elektro-utičnicu, koja se nalazi tik do kreveca, ili na razmaku do 70 cm od kreveca, nikako ne koristiti. Elektrozračenje je vrlo razorno za zdravlje bebe i njen napredak.

nikada ne postavljati krevetac tako da bebine noge budu u pravcu ulaznih vrata u sobu.

Poklonite svom novorodjenčetu najlepšu energiju Feng Shui uređenja dela prostora koji mu pripada.

Soba u kojoj beba spava, treba da ima umerene boje:

  • ako je previše šarena (yang) – detetu će da nedostaje sigurnost
  • ako je previše tamno ili jednolično (yin) – dete će biti usporeno

Svako jutro otvorite prozore ili terasu da uđe svež vazduh i, po mogućnosti, energija Sunca. Priroda u domu je najlekovitija vrsta energije.

Nakon 6 meseci, poželjno je dete odvojiti u njegovu sobu. Time stiče ,lični prostor’, što će ojačati njegovu ličnost i pokazati mu važnost osamostaljivanja.

Kada prohoda, njegova soba treba da bude dovoljno komotna da dete može i da se igra, trči, te da bude kreativno i da se oseća nesputano.

Copyright © Feng Shui tajne Sandra Drinčić
Svi tekstovi postavljeni na ovom web sajtu predstavljaju autorsko delo. Prilikom preuzimanja istih, u potpunosti i ili delimično, obavezni ste da naglasite ime autora(Sandra Drinčić) na početku vaše objave i vidljivo navođenje sajta www.fengshuitajne.com na kraju teksta.

Back To Top
Search