Skip to content

Business Feng Shui

Business Feng Shui

U Feng Shui Business sistemu postoje tehnike koje su veoma efektne. Ali, da bi date tehnike delovale, osoba treba da shvati da u Univerzumu postoji pravilo „kosmickog trojstva“ – uzajamnog delovanja tri vladajuce energije. Tri vladajuce energije predstavljaju Mapu Univerzuma, koja deluje na zivot i poslovanje osobe.

 

Mapa Univerzuma

1. Nebo – podaruje sudbinu i blagoslove sa kojima je osoba rodjena (kao i delatnosti kojima je osoba sklona), ili koje svojim dobrim delima svakodnevno stvara.
2. Covek – svojim mislima, odlukama, stavovima, ponasanjem i istrajnoscu moze da bude (postane) primer širokog spektra delovanja, shvatanja i uspesnosti. Covek prvo treba da promeni sopstveni nacin razmisljanja, te i da promeni stanje svesti od „normalnog“  ka „bogatom“.
3. Zemlja – Feng Shui uredjenje prostora u kom osoba zivi i radi, kako bi, u skladu sa okolinom, iskoristila energiju okruzenja za svoju dobrobit.

Kada se uklade sva tri navedena faktora delovanja iz mape Univerzuma, covek je u potpunosti zadovoljan svojim zivotom; tada zivotnu harmoniju stvara tako sto sve snage koncentrise ka jednom cilju. Iz ovoga mozemo da zakljucimo da Feng Shui pocinje u samom coveku, njegovim uskladjivanjem sa okolinom, a zavrsava se u enterijeru.

Dom je nasa svetinja, mesto na kom treba da zivimo mirno i harmonicno sa svojom porodicom, te i gde zelimo da se osetimo zasticeno.

Potpuno je suprotan slucaj sa firmama ili poslovnim zgradama.

U poslovnom svetu se trose velike sume novca, kako bi se privukle musterije i ubedile u to da posete odredjenu radnju, ili da kontaktiraju odredjenu kompaniju radi usluga i saradnje sa istom. Na taj nacin firma zaradjuje za troskove i obezbedjuje sopstvenu buducnost. Ali, kako klijente privuci, zainteresovati i zadrzati? Odgovor na dato pitanje je sadrzan u usvajanju Feng Shui tehnika vladanja energijama oko sebe (ljudima, prostorom, finansijama).

U poslovnom svetu postoje Feng Shui faktori kojima se daje bitan znacaj. Najvaznije je pronaci osnovnu zivotnu Qi energiju u okruzenju, te i umeti istu iskoristiti za dobro poslovanje. Qi energija i njen tok unutar poslovnog prostora, u sustini, jeste energija toka novca u poslovanju.

Bitni Feng Shui faktori za Business

1. Dobar Qi u okruzenju – blizina vode ili parka, jer dobar energetski tok do poslovnog prostora „dovodi“ nove klijente.
2. Dobro odabrana lokacija  covek i njegova vokacija bi trebali da budu usaglaseni sa odabranim mestom poslovanja. Niti jedno preduzece ne moze da se razvija na bilo koj (nasumicno odabranoj) lokaciji.
3. Zgrada koja ima mogucnost da prima Qi iz okruzenja i isti provodi kroz citav prostor  osnovna konstrukcija zgrade, njen ulazni deo, te i njen prijemni deo.
4. Jaka potpora za zgradu firme  zaledjina firme bez rupa i vode u pozadini pruza stabilnost istoj.
5. Profesionalno izveden Feng Shui projekat uredjenja prostora, pozicije kljucnih ljudi, kao i svih zaposlenih osoba unutar firme na osnovu njihovih datuma rodjenja i korekcija.
6. Feng Shui Business pravila:
a) naziv – prati delatnost firme,
b) logo – prikazuje delatnost i energetski utice na 50% poslovanja,
c) odabrane boje logo dizajna na osnovu datuma rodjenja vlasnika i izbora delatnosti,
d) vidljiva reklama sa spoljne strane (yang energija koja privlaci),
e) poruka dobrodoslice – treba da bude postavljena u ulaznom/prijemnom delu objekta.
7. Dobro edukovano osoblje, izabrano i pozicionirano na osnovu analiza psiholoskih profila svake licnosti ponaosob.

Glavna tajna Feng Shui sistema je: „Implementirati dati sistem tako da odredjeni prostor i predmeti iz okoline ‘rade’ za Vas.“ Isto se odnosi i na energiju okruzenja, i na energiju svih zaposlenih unutar odredjenog objekta. Ukoliko ste vlasnik firme ili preduzeća, morate usaglasiti sopstveno planiranje sa zakonima prirode kako biste poboljsali svoju uspesnost. Feng Shui predstavlja nacin angazovanja sebe, kao i zaposlenih u okviru prostora u kom poslujete (kao vlasnik date firme). Uspesan Feng Shui projekat kreira enterijer „uspeha“, u kom svaka zaposlena osoba radi harmonicno i efikasno, jer jednu kompaniju ne cini njen vlasnik, vec tim u njoj zaposlenog osoblja.

Godisnje Letece zvezde

Neizbezan deo proracuna i godisnjih podesavanja prostora, radi uspesnog poslovanja u toku godine, predstavlja sistem nivelacije godisnjih Letecih zvezda. Devet zvezda, koje se krecu na nebu oko Severnjace, menjaju svake godine svoju poziciju i, u odnosu na kompasnu direkciju poslovnog prostora, razlicito deluju svake godine. Poenta je dobre zvezde aktivirati, a lose neutralisati.

Tekuce 2016. godine, odlicno poslovanje imace firme/lokali/kompanije cija ulazna vrata gledaju ka jugozapadu, ili jugoistoku. Ako se pomenuta ulazna vrata aktiviraju postavkom pokretnog objekta (yang element), ocekujte povecanje prihoda, nove projekte, dobru saradnju, uspesno poslovanje, te i napredak u karijeri.

Lose poslovanje (tokom 2016. godine) imace poslovni prostori cija ulazna vrata gledaju ka severoistoku, severozapadu i severu. Za neutralizaciju mogucih negativnih desavanja potrebno je iskoristiti „Sistem 5 elemenata“ u odnosu na element lose negativne zvezde.

Feng Shui Institut pocetkom svake godine organizuje najveci seminar „Feng Shui tajne za (datu) godinu“, na kom su analizirane sve gore navedene aktivacije i neutralizacije. Energijom treba znati vladati!

Back To Top
Search